ELEKTRİK ALIYORUM

2022 yılının başlaması ile birlikte birçok alanda olduğu gibi enerji alanında da firmalar, zamlı tarifelerini uygulamaya başladı.

Doğal gaz ve elektrik başta olmak üzere enerji ve yakıt tüketiminde zamlar kapımızı çaldı.

Hal böyle olunca bu soğuk kış günleri vatandaşlarımız ya tasarruf yoluna gitmeye başladı ya da bu durumu kabullenerek zamlı tarifelere ayak uydurdu.

Hanelere gelen son faturalarda yaşanan fiyat artışları vatandaşları bir anda paniğe sevk etti.

Ee tabi kimse bu durumun başına geleceğini kestiremedi.

Her yıl yapılan zamlar vatandaşların bütçesini zorlamayan rakamlar oluyordu.

Fakat bu yıl uygulanan zamlar, hanelere giren paranın büyük bir kısmına hitap etti.

İnsanlarımız zamlı faturaları görünce ne olduğunu şaşırdı.

Kimi vatandaşımız tasarruf yoluna giderken kimisi ise zamlı faturalara şimdiden alışmaya başladı.

Kendimden örnek verecek olursam, tek yaşayan biri olarak ve akşamdan akşamı eve giden biri olarak 490 lira bandında bir faturayla karşılaştım bu ay.

Bu benim için oldukça yüksek bir rakam gibi görünse de çevremdeki insanların, ailelerin evine gelen fatura benimkine nazaran oldukça yüksek tutarlar.

Fakat bana gelen bu fatura bile tek kişi için oldukça yüksek bir miktar.

Şu soğuk kış günlerinden yaşanan bu enerji sıkıntısı ilerleyen günlerde bizlere neler gösterir bilinmez ama temel ihtiyaçlarımızın başında gelen enerji tüketiminin kısıtlanması gibi bir durumun söz konusu olması asla kabullenemez.

Türkiye genelindeki organize sanayi bölgelerinde geçtiğimiz günlerde yapılan 3 günlük elektrik ve doğal gaz kesintisinin yerele yani hanelere kadar inmesinin söz konusu olmaması için bir an önce devletimiz bu konuda gerekeni yapmalıdır.

İran’dan kaynaklı yaşanan doğal gaz sıkıntısının bir an önce çözülmesi için net adımlar atılmalıdır.

Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan enerji tüketiminin kesintisine asla izin verilmemelidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, İran'ın doğal gaz kesintisinin yaklaşık 10-15 gün içinde çözüleceğini söyledi. Erdoğan, "İran'a borcumuz söz konusu değil. Tam aksine, bu iddialar yalandır" diye konuştu.

SON SÖZ

Bizden kaynaklı olsun ya da olmasın devletimizin bir an önce enerji sorununa el atması gerekmektedir. Enerji firmalarının yaptığı fahiş fiyat artışlarına karşı devletimiz vatandaşına enerji destek paketleri hazırlamalıdır. Devletimizin her hane için faturalara destek çıkması zaruridir. Milletimizin yaşam standartlarından asla taviz verilmemeli.