ELE VERİR TALKINI…

Atalarımızın bizlere adeta yol gösterici olarak miras bıraktığı birçok konuda çok anlam içeren özlü sözleri vardır. Hayatın her alanında kendimize rehber edindiğimiz ve zaman zaman da kullandığımız bu sözler aslında anlayabilene çok şey anlatır.

***

Hani çok fazla konuşmaya gerek duymadan adeta lafın tamamı deliye söylenir misali çok konuşmadan kısa kesebilmek adına da kullanırız bu sözleri… Mesela “Ele verir talkını kendi yutar salkımı.”

***

Şöyle bir oturup düşünecek olursak ne çok anlam ifade eder değil mi? Başkalarına akıl vermeyi kendine adeta vazife edinenlerin iş başa düştüğü zaman kafasını kuma gömme olaylarına öylesine çok şahit oluruz ki hatta zaman zaman çok biliyorsan sen neden yapmıyorsun diye de sitem ederiz karşı tarafa…

***

Geçtiğimiz hafta içerisinde Antalya Mimarlar Odası Başkanı ve ekibinin bir açıklaması vardı; Akdeniz Üniversitesi yanındaki bir alanın özelleştirme idaresinden satışı ile alakalı. Bu alan önceden Yurt alanı olarak planlanmış sonrasında yapılan değişiklikle özel eğitim alanına çevrilmiş.

***

Sonra 13 Ekim tarihinde ihaleye çıkmış ve satışa kimse girmemiş. İşte burada ortaya çıkan Antalya Mimarlar Odası Başkanı Hasan Çerçiler yaptığı bir açıklama ile burasının öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla yurt yapılmasından yana olduklarını belirterek Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyelerine çağrıda bulunuyor.

***

Siz girin alın ve burayı yurt yapın diye… Normal mi ? Çok normal… Gayet masumane ve gayet mantıklı bir çağrı. Hatta aynı bildiride yatırımcılara da ihaleye girmeyin çağrısı da yapmış. İşte yazımızın başlığındaki ele verir talkını kısmı da tam burada anlam buluyor.

***

Böylesi halkın olan yerlerin halka kazandırılması konusunda açıklamalar yapan Başkan Çerçiler söz konusu kendi ortağı olduğu iddia edilen otel olunca neden aynı çağrıyı yapmamış doğrusu merak etmedim dersem yalan olur.

***

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın yıllardır halka kazandıralım çabası içerisinde olduğu Bambus plajının hemen yan tarafındaki halkın yılladır ücretsiz kullandığı plajı ihale ile iddialar doğru ise 6 milyon lira bedel ile almış.

***

Eee başkan oldu mu şimdi? Hani siz ele talkın veriyordunuz? Salkımı neden yuttunuz? Haa diyeceksiniz ki ortağı olduğum otelin önü…

***

Eyvallah da; peki öğrencileri düşündüğünüz kadar halkı da düşünüp Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a çağrı yapsanız hatta çağrı bile yapmadan direk kendisine “Sayın Başkanım sadece Bambus değil buranın da ihalesine girin burayı da Muratpaşa’nın tüm bölgelerinde yaptığınız Mavi Bayraklı plajları gibi yapın ve halk yararlansın” deseydiniz acaba nasıl olur du?

***

Eminim ki Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da halkın ücretsiz yararlanabileceği bir mavi bayraklı plaj daha yapmaktan, Antalya’ya bir güzellik daha kazandırmaktan gurur duyardı?

Öyle değil mi Sayın Uysal ?...