ELDE VAR BİR!

Dünya bir yandan koronavirüs salgını ile mücadele ederken, bir yandan da koronavirüsün arkasına saklanarak politik ve diplomatik ayak oyunları yapan ülkeleri ibretle izliyor.

Güya kendi çapında kurnaz olduklarını belli etmeye çalışan ama bıyık altı gülüşlerle her zaman bir bahanenin arkasına saklanarak başka ülkelere nasıl zarar veririm hesabı yapanları da görüyor, biliyor ve tarihe not olarak düşüyoruz.

Dünya’da neredeyse tüm ülkelerin özellikle koronavirüs mücadelesi döneminde sağlık sistemleri felce uğrayıp çaresizlikle cebelleşirken, Türkiye gibi ender ülkeler bu dönemdeki mücadeleyi başarıyla sürdürmeye devam ediyor.

Ülkemizin özellikle son yıllardaki sağlık yatırımları bu mücadele en büyük kozumuz olurken, hem devlet hem de özel sektör bu konuda ciddi manada elini taşın altına koydu.

Her ne kadar birileri hala yapılan yatırımları görmezden gelmeye, yapılan başarılı mücadeleyi görmemeye çalışsalar da vatandaş nezdinde çok da karşılık bulamıyor.

Çünkü vatandaş bir lafa bakıyor laf mı diye bir de söyleyene bakıyor adam mı diye.

Sadece içeride değil bu başarının politik yansımaları aynı zamanda dışarıda da karşılığını buluveriyor.

Bir yanda Filistin’e yapılan yardımlar, Libya’daki son derece kritik ve başarılı hamle ile Akdeniz’de kazanılan zafer, Kıbrıs’ta Rumları ters köşe yapan diplomatik hamleler  neticesinde İngiltere, ABD

Suriye’de yapılan başarılı ve destansı mücadelede kullandığımız yerli ve milli askeri sistem karşısında ezilen Almanya, yine Suriye’de, Karabağ’da, Ukrayna ve Kırım’daki hamleler karşısında şaşıran Rusya.

Tüm bunların neticesinde bir bakıyorsunuz ki kedinin uzanamadığı ciğer hikâyesi gibi koronavirüs belasının arkasına saklanarak ülkemize karşı kırmızı liste uygulamasını devreye sokuyorlar.

Türkiye’yi salgın konusunda tehlikeli ülkeler arasında göstererek turizm girdilerine engel olma yarışına giriyorlar.

Neyse ki bu ülkelerden Almanya nihayet beklenen hamleyi yaptı ve 4 Haziran tarihinde aldığı karar ile Karantinasız uçuş dönemini başlattı.

Yakında dalında olgunlaşan armut gibi hepsi dökülecek.

Teker teker kararlar alarak yaklaşık iki aydır devam eden inatlarına son verecekler.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın bu konudaki çabalarının yanı sıra birçok ülkedeki tur operatörleri de kendi hükümetlerine ve yetkililerine ciddi baskılar yapıyor.

Elbette bu baskılar ve görüşmeler bir şekilde sonuca ulaşacaktı ki;  Almanya ilk işaret fişeği oldu.

Yani ilk adım geldi.

Şimdi sıra diğer ülkelerde…

Ümit ediyorum ki yakında onlardan da güzel haberler alacağız.

Yani karanlık günleri geride bırakmaya çok az kaldı.

Tabi ki sonrasında bize düşen görevler var ki onları da hepimiz biliyoruz,

Öyle değil mi ?