EL BOMBASI!

Toplum içerisinde savruk ve dağınık hareketleriyle ne yapacağını kestiremediğimiz insanlar için kullanırız bu tabiri… Hatta “pimi çekilmiş el bombası” deriz. Tıpkı bugünlerde CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel için kullanıldığı gibi.

***

Adaylığını açıklamayı bir yana bırakın grup başkanvekilliği döneminde bile güven vermeyen yapısı, tutarsız açıklamaları ve davranışları ile adeta partinin pimi çekilmiş el bombası olarak görülen bir kişi nasıl olur da Cumhuriyetimizle yaşıt bir partide, hele ki siyasi geleneği olan bir partide nasıl genel başkan olabiliyor gerçekten çok fazlasıyla izaha muhtaç bir durum.

***

Özel, genel başkan olduktan sonra belki durulur açıklamaları ile toplumu birleştirici, kutup siyasetinden uzak bir tavır sergiler belki diye düşündük ama her daim olduğu gibi yine kendisine inananları yanıltmadan koşar adımlarla yoluna devam ediyor.

***

Daha ilk günlerinde yüksek yargı arasında yaşanan tartışmada halkı sokağa çağıran Özel bu kez de toplumun kardeşlik hukukunu zedeleyecek açıklamalarıyla yaptı yine yapacağını. "Türkiye'm herkes eşittir ama Kürtler daha az eşittir, hatta aleviler daha az eşittir" diye bir yalanın arkasına saklanarak siyaset yapıyor.

***

Bu ülke insanı yıllarca sağ- sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayrımından dolayı yeterince çekmedi mi sayın Özel? Niçin böyle bir yalanın arkasına saklanarak siyaset yapıyorsunuz. Toplumda oluşabilecek kargaşa, kaos ve kriz sizi çok mu mutlu edecek?

***

Bakin naçizane size tavsiyem bu millet yalan üzerinden siyaset yapan ve oy devşirmeye çalışanları her zaman sandığın dibine gömdü gömmeye de devam edecek. Gelin yol yakınken siz de tarihin çöplüğünde yerini almış olan yalancıların arasında yerinizi almayın.

***

Ha bu arada size küçük bir hatırlatma daha. Üç beş çapulcu,  vatan haini kandil uzantısı alçakların oyunu alabilirim hevesindeyseniz daha önceki aldığınız oyları mumla dahi arasanız bulamazsınız.

Benden hatırlatması...