Eksik parça tamam

Sergen Yalçın yönetiminde Süper Lig’de çıktığı 4 maçta yenilgi görmese de galip gelmekte de zorlanan ve ‘tam kadro’ olan Antalyaspor, 8 futbolcusundan yoksun kalan, kadrosunda bulunan 3 futbolcusunun da hafif sakatlığı bulunan Sivasspor karşısına ev sahibi avantajıyla da doğal favori olarak çıktı.

Artık “İdeam 11’imi buldum” mesajı veren Sergen Yalçın mecburiyetler dışında kadrosunu değiştirmezken, Konyaspor deplasmanındaki aynı ekibi Sivasspor karşısında da sahaya sürdü.

Maç başlangıcı adeta ezberlenmiş bir oyun kurgusunu hissettirdi. Sadece 37 saniye geride kaldığında Bytyqi – Saric ortaklığında golle burun buruna gelen Antalyaspor, 4’üncü dakikayı gördüğümüz anlarda da Larsson – Erdoğan ikilisiyle gole ikinci kez yaklaştı. Sergen Yalçın döneminde belki de 4 maçta yakalanan bu kadar net pozisyonlar, bu kez ilk 4 dakikada gerçekleşti.

12’nci dakikaya kadar maçın mutlak hakimi olan, Sivasspor’u sahasına hapseden Antalyaspor için ilk tehlike sinyalini Koita verdi. Yaklaşık 45 metre sürdüğü topla kaleciyle karşı karşıya kalan golcünün şutunu Helton Leite dışarı gönderirken, korner atışının yine Koita’ya çarpmasıyla golün gelmesi, tam bir tutulma yaşattı.

Geriye düşmesine karşın oyun üstünlüğünü kaybetmeyen Antalyaspor, son iki haftada alışkanlık haline getirdiği geri dönüşü bu kez VAR kararıyla elde etti. Buksa’nın çekilmesini VAR uyarısıyla tespit eden Turgut Doman’ın penaltı kararını golle sonuçlandıran Polonyalı, son 3 haftada 3’üncü kez 1-1’lik skoru getirdi. 45+2’de Saric ile gelen 2’nci gol de ilk saniyeden itibaren kazanacağını gösteren Antalyaspor için beklenen an oldu.

Puan kaybetmese de Sergen Yalçın döneminin en büyük sorunu rakip kalede tehlike yaratmaktı. Sivasspor mücadelesine baktığımızda eksik kalan kısım da tamamlandı. 90 dakika boyunca baskıyı kuran, pozisyon yaratan ve çok daha farklı kazanabilecek bir Antalyaspor izledik. Transfer döneminde yapılacak net takviyelerle daha da iyi bir takım izlemenin önünde bir engel görülmüyor.