EKMEK ‘TEKNE’LERİNİ KURTARMAYA ÇALIŞTILAR

Antalya'da dün akşam saatlerinde başlayan yağış, kuvvetli rüzgar ile birlikte etkili oldu. Kentin birçok yerinde fırtına büyük bir yıkıma yol açarken, geride bıraktığı yıkıcı etki ise vatandaşlar tarafından kaydedildi. Fırtınanın ve şiddetli yağışın etkisi ile taşan Aksu Çayı’nda tekneler rüzgarın da etkisiyle suda sürüklenirken, tekne sahipleri ise ekmek teknelerini kurtarabilmek için mücadele etti.

Antalya’yı etkisi altına alan şiddetli fırtına ve yağış kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de büyük tahribata yol açtı. Yaşanan afet sonrasında Aksu Çayı’nda oluşan su yükselmesi ile beraber birçok tekne hasar gördü. Aksu Çayı ve denizin birleşmesi sonrası suyun debisinde oluşan artış, iskelelerde bağlı duran tekneleri kimisini yerinden sökerken, kimisinde ise ağır hasara yol açtı. Bölgedeki denizcileri olumsuz şekilde etkilendiği afette bir tekne ise rüzgarın ve suyun etkisi ile gözlerden kayboldu.

DENİZCİLER MAĞDUR OLDU

Bölgedeki tekne sahiplerinden olan Ali İhsan Çağlar isimli vatandaş, teknelerin suyun yükselmesi sonrası iskelelerin üstüne çıktığını belirtirken, denizciler olarak oldukça mağdur bir durumda olduklarını kaydetti. Bütün gün ekmek teknelerinin peşinde sırılsıklam olduklarını ve üşüdüklerini söyleyen Çağlar, zorlu bir günü geride bıraktıklarını ifade etti. Çağlar, “Elimizden geleni yaptık ama en fazla yapabildiğimiz malzemelerimizi kurtarabilmek oldu. Malımızı kurtarma derdine düştük. Çok fazla zararımız olmasa da bir tane tekne kayboldu. Fırtınanın zararı yarın daha net belli olur. Teknelerin içerisindeki eşyalardan gidenler olduysa da bunu sular çekildikten sonra netleştiririz” diye konuştu.

Ahmet ARĞILLI