EKMEK ELDEN TATİL GÖLDEN!

 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için artık her geçen gün geriye doğru sayım devam ederken, aday olmayı dört gözle bekleyen aday adaylarındaki heyecan ise tavan yapmış durumda dersek abartmış olmayız herhalde.

***

Özellikle partilerin takvimi açıklamasıyla birlikte Ankara’nın yolunu tutarak çeşitli atraksiyonlarla kendini beğendirmeye çalışan isimlerin bazıları etik dışı çalışmalarıyla da tepki çekmeye devam ediyor.

Otobüslerle adam toplayıp genel merkezlerinin yolunu tutanlar, meclis gruplar toplantılarında slogan attırmak için kiralık slogancı tutanlar, paralı tuttukları adamları yedirip içirip nöbetleşe olarak genel merkezlere göndererek haberi yokmuş gibi kendini pazarlatanlar vesaire vesaire…

***

Tüm bunların hepsine neredeyse her seçim döneminde şahit olmuşuzdur mutlaka. Özellikle siyasetle uğraşanların bu saydıklarımı bilmemesi imkansız. Parasının gücünü kullananları da bilirdik ama makamın gücünü kullananları da yavaş yavaş görmeye başladık.

***

Bu arada otel kapatarak tatil yapanlara da şahit olmaya başladık ya ölsek te gam yemeyiz artık.  Aslında bazen kendi kendime de kızmıyor değilim. Ne işin var kardeşim senin gazetecilik mesleğinde diye. Git bir kooperatif kur başkan ol ekmek elden su gölden yaşa git.

Atalarımız “Ekmek elden su gölden” demişler doğru da demişler ama günümüzde bunu “Ekmek elden, su gölden, tatil de göller bölgesinden” diye değiştirsek hiç yanlış olmaz sanırım.

***

Ne alaka diyenler olacaktır belki? Hemen açıklayalım o zaman. Bu Kredi ve Kefalet kooperatiflerinin bağlı oldukları bölgeler vardır. Antalya’nın bağlı olduğu bölge de 6. Bölge. Buranın başkanı da aynı zamanda Isparta Esnaf Odaları Birliği başkanı olan ki geçtiğimiz günlerde istifa eden Ahmet Tural…

Ahmet Tural, bölge birliğine bağlı tüm kooperatif başkanlarını Salı gününden başlayarak Afyon’da bir otelde tatile götürüyor. Peki neden götürdü acaba böylesi bir kış günü hem de hafta ortasında. Isparta Belediye Başkan adaylığı açıklamasında siyasi partisine güç gösteri yapmak için elbette.

***

Elbette istediğini yapabilir ancak bu tatilin parasını cebinden para harcıyorsa eyvallah asla tek kelime etmem ama ya birlik parasıyla götürüyorsa… Ahmet Tural, hakkında çıkan bu söylentileri ve iddiaları çürütmesi adına otelden aldığı faturaları ve şahsi hesabından yaptığı dekontları göstermesi gerekir. Göstermeli ki hiç kimsenin kafasında soru işareti kalmasın. 

***

Giden başkanlara gelecek olursak hepinizi tebrik ediyorum. Yedikleriniz içtikleriniz afiyet olsun. Helal olsun diyemem o bana düşmez kim sizi götürdü ise o helal etsin de yahu arkadaş siz esnafın sorunları çözdünüz bitirdiniz de sıra bölge başkanınızı bir yere taşımaya mı geldi.

Ah siz var ya siz…