EKMEĞE ŞARTLI ZAM

Antalya’da fırıncıların ekmeğe zam talebi olumlu karşılanarak, ‘şartlı zam’ yapıldı. Karara göre 1.5 TL fiyatı olan 200 gramlık ekmek 210 grama çıkarılarak 2 TL’den satılmasına izin verildi.

Rabia DEMİROK

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve Fırıncılar Odası tarafından alınan karar gereği 1.5 TL olan 200 gramlık ekmek, 210 gram ve 2 TL olarak belirlemesinin ardından mahkemeye taşındı. Tedbir kararının kaldırılmasıyla, 1.5 TL fiyatı olan 200 gramlık ekmek 210 grama çıkarılarak 2 TL’den satılmasına izin verildi. Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, kararı sosyal medya hesabından, “En başta AESOB başkanımız Adlıhan Dere’nin, desteği ile çok şükür altı aylık mücadelemizde adli makamlara haklılığımızı ispatladık” diye duyurdu.

BAŞKAN ÇETİN DUYURDU

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin de kararı sosyal medya hesabından, “7. Grup Meslek Komitemizin (Ekmek, un ve unlu mamuller) talebi ve odamızın girişimi sonucu, Ekmek fiyatlarıyla ilgili mahkemede açılan davada tedbir kaldırıldı. Sektörün talebi doğrultusunda, yeni fiyat listemiz (kilogram fiyatı 9.5 TL) mahkeme sonuçlanana kadar geçerli olacak” diye duyurdu.

İSRAFI ÖNLEMEK İÇİN ZAM ŞART

Fırın işletmecisi Mahmut Pişkin, yapılan zammın az olduğunu ve israfın önüne geçmek için ekmek fiyatlarının artması gerektiğini savunarak, “Çöpteki ekmekleri gördükçe yapılan zammın az olduğunu düşünüyorum. Vatandaş, ekmeğe yapılan zamma tepki gösteriyor ama sigarasına yapılan zammı hiç konuşmuyor. Ekmek 3 senedir 1.5 TL. Ekmeğin kıymetini anlamamız için el üzerinde tutulması lazım. Bugün çöp kenarına gittiğinizde, hamburger, sucuk gibi ürünler görebiliyor musunuz? Her sabah her çöp başında ekmek var. Ekmeğin kıymetinin bilinmesi gerekli” dedi.