Ekim ayı devam meclisi gerçekleşti: 26 madde görüşüldü

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı devam meclisi gerçekleştirildi. Mecliste 26 madde görüşülürken Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar için 1 milyar 500 milyon liralık kredi kullanmasını için genel sekretere yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı devam meclisi Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Altın Portakal Film Festivali etkinlikleri nedeniyle katılamaması nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Bayram Ali Çeltik başkanlık etti.  Mecliste 26 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinin büyük bir çoğunluğu sıralı şekilde oy birliği ile kabul edildi. 14.35’de toplanan 10 dakika sürerek 14.45 tamamlandı. 2024 yılında yapılması planlanan ve önceki yıllarda başlanarak devam eden yatırımların finansmanında kullanılmak üzere 1.5 milyar 500 milyon TL tutarında kredinin kamu bankaları, finans kuruluşları ve özel bankalarda her türlü işlemi yapmak ve sözleşmeleri imzalamak için Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri yetkilendirildi.

BÜYÜKŞEHİR 1.5 MİLYAR BORÇLANACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne kredi çekme yetkisi, Ekim ayı devam meclisinde “Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin mayıs ayı toplantısında 2024 yılında yapılması planlanan ve önceki yıllarda başlanıp devam eden yatırımların finansmanında kullanılmak üzere 5393 sayılı Kanununun 68’inci maddesi gereğince alınan 13/05/2024 tarih ve 356 sayılı meclis kararına Kamu Bankaları, Finans kuruluşları ve Özel bankalardan yapılacak işlemlere esas olmak üzere ‘nakdi, gayrinakdi, teminat mektubu kullanmaya’ ibaresinin eklenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile meclisten geçti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin için yaklaşık 1 milyar 500 milyon lira kredi kullanmasına oy birliği ile yetki verildi.

TEK MADDE HARİÇ OY BİRLİĞİ

Devam meclisinde 8. madde dışındaki tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi. Kepez Belediyesi Meclisinin 04.10.2024 tarih ve 173 sayılı meclis kararı ile onaylanan, imar çap ücretleri yıkım ruhsat, plan tadilat ücretleri gibi birçok işleme zam yapılması kararı mecliste AK Parti grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

SATILIK DOMUZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üretim fazlası olan ve damızlık değerini kaybetmiş bazı hayvanların 2024 yılı için satış fiyatlarında güncellemesi yaparak artırdı. Bu kapsamda belirlenen hayvanların türleri ve satış fiyatları da dikkat çekerken fiyat listesi belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Yayınlanan fiyat listesine göre, domuz 4.800 TL, ayı 40.000 TL, aslan 88.000 TL, deve 60 bin TL, kaplan 120 bin TL, midilli atı 22 bin TL, puma 80 bin TL, ceylan 22.000 TL sırtlan 80 bin TL’den satışa sunulacağı kaydedildi.

PROTOKOL YETKİSİ

Ayrıca bir diğer gündem maddesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü arasında 05.01.2018 tarihinde 10 yıl süreli olarak imzalanan, mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesine adına kayıtlı Antalya İli, Kepez İlçesi, Sütçüler Mahallesi 26733 ada 1 parsel numaralı ve 2.715,00 metrekare yüzölçümlü sosyal tesis binasının, palyatif bakım merkezi olarak kullanılmak üzere Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Antalya Atatürk Devlet Hastanesinin kullanımına verilmesine ilişkin işbirliği protokolünün yeniden düzenlenmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

TOPLANTI 12 DAKİKA SÜRDÜ

Saat 14.34’da başlayan meclis toplantısı herhangi bir tartışma olmadan oylamanın ardından sona erdi. Açılış konuşması ve oylamanın ardından sona eren meclis toplamda 14 dakika sürerek 14.47’da sona erdi.  Bir sonraki meclis toplantısı 11 Kasım 2024 tarihinde saat 14.00’te yapılacağı kararlaştırıldı.