EKDAĞ’A MİLYONLUK 'SERMAYE' ARTIRIMI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Devam Meclis Toplantısı Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında, 33 madde ile gerçekleştirildi. Ulaşım esnafına yakıt destek ödemesi onaylandı. EKDAĞ’ın sermayesinin, 29 milyon TL’ye çıkarılması oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan, Kırcami İmar Planı devam meclisinde görüşülmedi.

Özge TOPTAŞ, Bayram OKUDAN

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen, ocak ayı devam meclis toplantısı 33 madde ile Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında yapıldı. Meclis üyelerini salonda Antalya Ticaret Borsası(ATB) Başkanı Ali Çandır’ın gönderdiği çiçekler ile karşıladı. Başkanvekili Deniz Filiz ile AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, DSP ve SP grup sözcüleri aldıkları çiçeklerle basın mensuplarına poz verdi. Ardından 33 gündem maddesi oylamaya sunuldu.

KIRCAMİ GÖRÜŞÜLMEDİ

Gündem maddeleri arasında mahkeme kararıyla iptal edilen Muratpaşa ilçesi Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını içeren ‘Kırcami Bölgesi’ne ilişkin hazırlanan 1/25000 ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın incelenerek karar bağlanması hususu Büyükşehir Belediyesi Devam Meclisi’nde oylanması bekleniyordu. Ancak konuyla ilgili gündem maddeleri yer almaması merak konusu oldu. 

AKARYAKIT DESTEK ÖDEMESİ

8’inci madde de yer alan, akaryakıt fiyatlarındaki ani artış sebebiyle kamu hizmeti yürüten toplu taşıma hizmetinin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi ve ulaşım esnafının mağduriyetinin giderilebilmesi için, günlük çalışan ulaşım esnafına, çalışmış olduğu hatta yapılan kilometresi, Antalya şehir içi hatları kilometre cetvelinde belirtilen hat kilometresi ve aracın günlük sefer sayısı ile çarpılarak bulunan ve günlük toplam kilometresine göre 1 TL/Km üzerinden aylık olarak hesaplama yapılarak, 1 Aralık 2021 ile 31 Ocak 2022 tarihleri 1 Aralık 2021 ile 14 Ocak 2022 tarihleri olarak değiştirilerek yakıt destek ödeme yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

SERMAYE TALEBİNE ONAY

17’nci madde de yer alan ve ocak meclisinde sermaye talebinde bulunulan Ekmek Dağıtım Sanayi ve Ticaret(EKDAĞ) A.Ş. bünyesinde kurulması planlanan veya kurulmuş tesisin ya da tesis sahibi işletmenin devir alınması suretiyle Halk Ekmek Fabrikası Tesisi’nin faaliyete geçirilebilmesi için yaklaşık 15 milyon TL kaynak ihtiyacı doğduğu ve bu ihtiyacın sermaye artışıyla karşılanması için 14 milyon TL olan şirket sermayesinin, 29 milyon TL’ye çıkarılması oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyon Raporu doğrultusunda kabul edildi.

TOPLU OYLAMA

2’nci ve 7’nci maddeler toplu olarak komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. 9’uncu, 10’uncu gündem maddeleri de oy birliğiyle kabul edildi. 11’inci madde ile 16’ncı maddeler toplu olarak Komisyon Raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. 17’nci maddeden 32’nci maddeye kadar olan tüm maddeler de toplu olarak oylanarak kabul edildi. 33’üncü madde ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.