EĞLENCENİN SONU ‘ÖLÜM’ GETİRİYOR

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “Genel bir uygulama yapılarak patenli gençlerimizi bu eylemden vazgeçirmeliyiz. Eğer bu konuda bir ceza uygulaması olursa çocuklar vazgeçebilir. Toplum olarak ise bu çocukları gördüğümüzde uyarmalı, otobüslerden ayırmalıyız. Görmezden gelmemeli, tepki vermeliyiz” dedi.

Zehra TEKECİ/Özge TOPTAŞ

Antalya’da son dönemde patenli gençler arasında yaygın hale gelen otobüslerin arka bölümünden tutunarak seyahat etme alışkanlığı acı bir olayla tehlikesini gözler önüne serdi. Geçtiğimiz gün 13 yaşındaki patenli bir genç otobüsün arkasından tutunarak seyahat ederken, otobüsün altında kalarak can verdi. Antalya’da yaşayan acı olayın üzerinden henüz saatler geçmeden ise kentin farklı bir noktasında 6 patenli çocuğun ‘eğlence’ olarak adlandırdıkları ölüm oyununa devam ettikleri görüldü.

OTOBÜSÇÜ ESNAFI AYLARDIR MÜCADELE EDİYOR

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan,  otobüs esnafının uzun bir süredir patenci gençlerin bu tehlikeli yolculukları ile mücadele ettiğini anlattı. Daha önce konuyu gündeme getirdiklerini hatırlatan Arslan, “Biz bu konuyu aylardır gerek sosyal medyadan gerekse duyurularımızla gündeme getiriyorduk.  Böyle bir acı olay yaşanmadan tedbir alınması için çağrıda bulunduk. Ancak maalesef geçtiğimiz gün bir çocuğumuzu bu durum nedeniyle kaybettik” dedi.

“GENÇLERİ BU EYLEMDEN VAZGEÇİRMELİYİZ”

Arslan gençleri engellemeye yönelik acil önlem alınması gerektiğini vurgulayarak, “Bu çocuklar için yetkililer tarafında acil önlemler alınmalı. Genel bir uygulama yapılarak patenli gençlerimizi bu eylemden vazgeçirmeliyiz. Eğer bu konuda bir ceza uygulaması olursa çocuklar vazgeçebilir. Otobüslerin arkasından bir süre içinde ayrılan gençleri yakalamak zor olsa da belirli noktalarda uygulamaya yapılabilir. Gençlerimiz emniyet güçlerimizden çekinir ve bu eylemi bırakırlar diye düşünüyorum. Ailelerde belki bu sayede daha duyarlı davranır. Biz burada kimsede suç aramıyoruz. 13 yaşındaki bir kardeşimiz hayatını kaybetti. İnşallah gerekli tedbirler alınır ve bir daha böyle bir olay yaşanmaz” diye konuştu.

“DAHA DUYARLI OLMAMIZ GEREKİYOR”

Vatandaşları da bu konuda daha duyarlı olmaya davet eden Arslan, “Toplum olarak daha duyarlı olmamız lazım. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Hepsi bizim kardeşimiz. O çocuğun yerinde kendi çocuğumuzda olabilirdi. Aileler de ayrıca dikkatli davranmalı. Paten kullanan çocukların bu şekilde ana caddelere ve sokaklarda dolaşmasına izin vermemeliyiz. Bu acı olayın tekrar edilmemesi için hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Toplum olarak özel araçlarımızda ya da sokakta bu çocukları gördüğümüzde uyarmalı, otobüslerden ayırmalıyız. Görmezden gelmemeli, tepki vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Arslan, geçtiğimiz gün yaşanan olaya ilişkin adli sürecin devam ettiğini aktararak, otobüs şoförünün nöbetçi mahkemeye çıkarılacağını kaydetti.

ÖLÜM BİLE DERS OLMADI

Öte yandan olayın aynı akşamı bir patenli çocuğun hareket halindeki otobüsün arkasına tutunarak yolculuk yaptığı, ayaklarını açtığı anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Mevlana üst geçitte hızla ilerleyen otobüsün arkasına tutunup yaptığı yolculuk ve aracı bırakma anları kameralarca kaydedildi. Kısa süre önce çekilen bir başka görüntüde ise bir otomobile, 6 patenli çocuğunun tutunarak yaptıkları yolculuk kameralara yansımıştı.