EĞİTİMDE ERASMUS FARKI

Manavgat’ta bulunan Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri öncülüğünde başlatılan Erasmus projeleri öğrencilerin hem eğitimlerine hem de sosyal yaşamdaki gelişimlerine katkı sunuyor.

Rabia DEMİROK/Özge TOPTAŞ

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Green Globetrotters isimli proje Atlas Okyanusunda bulunan Maderia Adasında gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında Türkiye, Fransa, İtalya, Sırbistan ve Portekiz’den katılım sağlayan 65 öğrenci ve öğretmen bir araya gelerek çeşitli faaliyetler yürütüyor.

Proje kapsamında nesli azalan bitki ve hayvan türlerine yönelik doğa koruma çalışmaları hakkında da bilgilendirme eğitimi gerçekleştiren öğrenciler, ekim ayında Türkiye’ye gelerek Manavgat yangınında zarar gören bölgelerde Erasmus hatıra ormanı için yüzlerce ağaç dikim faaliyeti gerçekleştirecek.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Öte yandan öğrenciler İspanya, Türkiye, Portekiz ve Yunanistan ortaklığı ile Türkiye’nin ilk Black Theater’ı için çalışmalarını sürdürüyor.

Proje kapsamında Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde 4 öğretmen İspanya’da eğitim alıp, kendi okullarında kurs açarak çalışmalara başladı. Yunanistan’da olan öğretmen ve öğrenciler Ekim 2022’de İspanya’nın Valencia şehrinde büyük gösteri gerçekleştirecek.