EĞİP BÜKMEDEN, CEVAP VERMELİ

Kırkpınar'dan daha eski olduğu belirtilen ve Türk'ün ilk er meydanı olarak adlandırılan 669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde skandallar gündemdeki yerini koruyor. 4. turda rakibi İsmail Koç’a tartışmalı bir şekilde yenilerek güreşlere veda eden Başpehlivan Ali Gürbüz’ün nasıl ketenpereye getirildiğini dün tek tek anlatmıştım.

Güreş meydanının yanı başında babası Başpehlivan Recep Gürbüz’ün mezarının bulduğu Ali’nin, annesi ve eşinin güreş alanına alınmamasından tutundan Survivor rezaletine kadar. Hatta güreşlere komşu ilçe Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in davet edilmemesine kadar. Buna benzer neler neler.

Hadi biz olaya başka bir pencereden baktık diyelim. Ya Başpehlivanın yaşadıklarına hangi pencereden bakmak lazım. Onu da Ali Gürbüz dün kendisi yaptığı açıklama ile anlattı, olayların güreşine ve psikolojisine etkisini dile getirdi. Konsantrasyonunun bozulması ile nasıl kaybettiğini izah etti.

Yaşanan çirkinliği, “Hadi bana Türkiye Cumhuriyeti başpehlivanı olarak saygınız yok! O Elmalı sahasının başucunda yatan Antalya'ya ilk kemeri getiren Recep Gürbüz'e de mi saygınız kalmadı! 20 yıldır bu sahaya gelip kapıda karşılanan babamın emaneti annemi içeriye almıyorsunuz.

Biz bu er meydanlarına aile olarak yarım asırdır hizmet ediyoruz. Hep ilkleri başardık, sayısız başarılarımızla mutluluk yaşattığımız memleketimize, kapımızın önündeki güreşe giremiyoruz! Kimleri nasıl karşılayıp başköşeye oturttuğunuzu da görüyoruz.

Biz yıllarca bu er meydanlarında boşuna emek vermişiz demek ki! Gerçekten çok yazık! Elmalı Belediye Başkanı'nı, başkan yardımcısını ve bu işe sebebiyet verenleri esefle kınıyorum” cümleleri ile protesto etti.

Kırkpınar’ın Başpehlivanı Ali Gürbüz, iyi bir güreş ziyafeti izletemediği için seyircilerden özür dilemesi de çok anlamlı ve erdemli bir tavır oldu.

Şimdi bu saatten sonra ne yapılmalı dersiniz? Ben söyleyeyim. O adı skandallarla anılan Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk efendi çıkıp yaşananlar için hem Gürbüz ailesinden, güreş camiasından ve Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’ten özür dilemeli. Hem de eğip bükmeden.

Canım güreş camiasından niye özür dileyecek demeyin. Dilemeli, çünkü o er meydanını kimsenin magazin devriyesi programına çevirme hakkı yok. Ve cıvıklık kokan olaylar için.

HANGİ İŞİ DOĞRU YAPTI Kİ?

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu. Dün ilçedeki bir billboardı ile dikkatimi çekti. Güya okula başlayan çocukları maske takmaya teşvik etmek istemiş. Ya geçmişte yaptığı 100 işin 90’ını yanlış yapmış başı soruşturmadan ve savcılıktan kurtulmayan Başkan Köleoğlu’ndan bunu doğru yapmasını beklemek zaten yanlış olurdu.

Maskeler güzel ve renkli. Amaç harikulade. Ama uygulama ve örneklik rezalet. İyi hoş maskeyi takmışsın hem de burnunu açıkta bırakarak. Yanındaki çocukta aynısını yapmış.

Umarım bu afişi gören çocuklar senin yaptığını örnek alıp böyle yapmaz. Eğer böyle yapacak olursalar vay halimize. Eğer böyle yaparlar ve her hangi birisi koronavirüs olursa vebali senin.

Bu arada dün şöyle bir baktım okullara. Kapı önleri velilerden geçilmiyor. Çocuklardan çok onlar okulu özlemiş. Amma bir eksikle. Çocukların bazılarında hala maske yok. Neden?

Bu konuda hem velilere, hem öğretmenlere hem de okul idarelerine büyük görev düşüyor. Ya evden maskeli gelecek yada okul kapısındaki görevliler çocuğa hemen maskesini takacak. Yoksa;  tuh vah diyerek okulları kapatmaya kadar götürürüz. Haberiniz ola.

ŞÜKÜR KAVUŞTURANA

Yapıldığı ilk yıldan beri herkesin tadı damağında kalan bir fuarımız vardı. Geçen yıl o da koronavirüs kurbanı olmuş ve açılamamıştı. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde 2010 yılında başlatılan Yöresel Ürünler Fuarı 11. YÖREX, bu yıl 20-24 Ekim 2021 tarihinde ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur’ sloganıyla ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.  

YÖREX, 10 yılda 1 milyon 131 binin üzerinde ziyaretçi, 3 bin 386 katılımcı ile binlerce ürünü yerli ve yabancı ziyaretçiyle buluşturmuştu. Son açıldığı 2019’da 81 il ve KKTC'den 647 firma, 164 oda borsa, 18 kalkınma ajansı katılmıştı. Yüzlerce yöresel ürünün sergilediği YÖREX'i 5 günde 276 bin 288 bin ziyaretçi gezip yeni bir rekora imza atılmıştı. Ama işte o korona yok mu? Geçen yıl takılıp kalındı o illete.

Ancak bu yıl yine pandemi tedbirleri ile 11. YÖREX yapılacak. Önlemler çok sıkı olacak. Benim bildiğim herkesin sabırsızlıkla bu fuarı beklediği. Hem illerden hem de firmalardan yoğun bir katılım talebi olduğu. Her şeye rağmen YÖREX ile tekrar buluşabilmek bile memleket havası almaya yeterde artar bile.

DAĞ YİNE FARE DOĞURDU

Dün herkesin merakla beklediği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi vardı! Olağanüstü Ağustos toplantısından sonra hararetli geçmesi bekleniyordu. Ama ne hararet tam bir tatil rehaveti.

Herkes geçen hafta yapılan toplu ulaşım zammının mecliste ele alınmasını bekliyordu. Çünkü zammın çok fazla olduğu yönünde halkın kanaati vardı. Hata zammın mecliste geri alınması yönünde bir karar bile çıkması istenmişti.

Ne mümkün. Adı bile geçmedi. Bırakın halkın sorunlarının ele alınması varsa yoksa imar meseleleri ele alındı. Komisyona havale, ret, kabul, çekimser. İndir kaldır.

Beyler… Halk sizi bunun için değil sıkıntılarının görüşülmesi için seçti. Bir zam kararını bile dikkate almıyorsanız bu halk sizi indirir de kaldırır da.