Efecan Karaca limiti

Süper Lig’e yükseldiği yıldan bu yanan yaptığı futbolcu satışlarıyla öne çıkan Alanyaspor, maaş limitlerini ise düşük tutarak dikkat çekiyor. Turuncu-Yeşilliler özellikle yerli futbolcuların transferinde Efecan Karaca’yı üst limit olarak gösterirken, kaptanın üzerinde maaş vermeye sıcak bakmıyor.

2016-2017 sezonundan bu yana Süper Lig’de mücadele veren Alanyaspor, yaptığı futbolcu satışlarıyla öne çıkmayı başarırken, son olarak Oğuz Aydın'ın Fenerbahçe'ye satışını gerçekleştirdi. Genç golcü için 6 milyon Euro bonservis bedeli elde eden Turuncu-Yeşilliler, takım içerisinde belirlediği maaş limitiyle de bütçesini dengede tutuyor.

10 SEZONU GERİDE BIRAKTI

Düşük maaş politikası belirleyen Turuncu-Yeşilliler, yerli futbolcular arasında üst limit olarak ise kaptan Efecan Karaca’yı belirledi. 2013-2014 sezonundan bu yana Antalya ekibinin formasını terleten 34 yaşındaki futbolcu, takımın en yüksek maaş alan yerli oyuncusu olurken, yapılan transferlerde de deneyimli futbolcunun örnek gösterildiği ve üzerinde bir bedel ödenmek istemediği öğrenildi.

9 MİLYON TL KAZANIYOR

TFF 2. Lig’den bu yana Alanyaspor formasını terleten Efecan Karaca, yaklaşık 9 milyon TL kazanıyor. Transfer görüşmelerine başlanan futbolculara bu rakamın örnek gösterildiği ve kaptandan daha yüksek maaş vermeye sıcak bakılmadığı gelen haberler arasında yer aldı.

GENÇ AĞIRLIKLI KADRO

Kadroda genelde yerli oyuncular arasında genç isimlere yer veren Alanyaspor’da takımın en deneyimli isimleri Ertuğrul Taşkıran, Efecan Karaca ve Serdar Dursun… 3 futbolcunun dışında 30 yaşın üzerinde yerli futbolcuya kadrosunda yer vermeyen Şimşek’te önce çıkan diğer Türk futbolculardan Fatih Aksoy 26, Yusuf Karagöz 24, Furkan Bayır 24, Yusuf Özdemir 23 yaşında.

TAM 379 MAÇ

2013 yılından bu yana Alanyaspor çatısı altında yer alan Efecan Karaca, Turuncu-Yeşilli formayla tam 379 maça çıktı. Kaptan söz konusu maçlarda 38 gol ve 65 asist üretti. Bu sezonun ilk 2 haftasında oynanan Eyüpspor ve Başakşehir maçlarında 90 dakika sahada kalan deneyimli futbolcu, skor katkısı yapamadı.