EFE 'CAN VERİYOR'

Süper Lig'in 11. haftasında ilk yenilgisini alan Alanyaspor'da takım kaptanı Efecan Karaca'nın eksikliği hissediliyor. Bu sezon toplamda 7 puan kaybeden Turuncu-Yeşilliler, bunun 5 puanını Efecan Karaca'nın forma giymediği 3 karşılaşmada yaşadı.

Alanyaspor'da gösterdiği performansla A Milli Takım'a kadar yükselen 31 yaşındaki futbolcu, bu sezon ilk kez 3. haftada oynanan Rizespor maçında forma giymedi. Rosenborg ile oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının ardından dinlendirilme amaçlı sahaya sürülmeyen Efecan Karaca, 90 dakikayı saha kenarından takip ederken, Antalya ekibi sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılarak sezonun ilk puan kaybını yaşadı.

KAPTANLA TEK PUAN KAYBI

Efecan Karaca, 5. haftada oynanan Galatasaray maçında sakatlığı gerekçesiyle forma giyemezken, Alanyaspor bu karşılaşmada ise 3 puan almayı başardı. Deneyimli futbolcu, son olarak Gençlerbirliği maçına koronavirüse yakalandığı sebebiyle oynayamazken, Turuncu-Yeşilliler de sezonun ilk yenilgisini aldı.

Alanyaspor, kaptanının oynadığı maçlar içerisinde bir kez puan kaybetti. 8. haftada oynanan Trabzonspor maçında 87 dakika sahada kalan Efecan Karaca, takımının 2 puan kaybetmesine engel olamadı.

FARUK ÇELİK