ECDADIMIZIN MİRASINA, SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ

Cumhuriyetin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü kutlama programı kapsamında Antalya Valisi Ersin Yazıcı, bayram tebriklerini kabul etti. Törende konuşan Vali Yazıcı, “Cumhuriyetimize hayat veren birlik ve beraberlik ruhunu geçmişte olduğu gibi bugün de Antalya’mız yaşatacaktır” dedi

Cumhuriyetin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Antalya Kapalı Spor Salonunda düzenlendi. Program kapsamında Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kent protokolünün bayram tebriklerini kabul etti. Yazıcı törende yaptığı konuşmada, “97 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Cumhuriyet’i ilan ettik. Bugün bizim bayramımız. Sizlerin ve sizlerin şahsında tüm Antalyalıları bayramını tebrik ediyorum. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. Hepimiz Kurtuluş Savaşı’ndaki kahramanların Cumhuriyetimizin varisi, Atatürk’ün varisleriyiz. Hem onlara hem geleceğe yönelik görevlerimiz var” diye konuştu. 

 “MİLLİ HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ”

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Ersin Yazıcı, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Atatürk öğretmenlere şu ödevi verdi; ‘Cumhuriyet sizden fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller ister’ Bu ödevde Cumhuriyetin eşit vatandaşı olan her birimizin görevleri var. Fikrimiz vicdanımız irfanımız hür ve üretken olacak. Muasır medeniyetlerle bu sayede yarışa girdik ve bu sayede aşacağız. Hepimizin görevleri hakkıyla ifa etmesi bir varlık yokluk meselesidir. Ecdadımıza karşı görevimiz gelecek nesillere borcumuzdur. Bu şuurla vatandaşlık ödevlerini hakkıyla yerine getirerek, milli hedeflerimize dün olduğu gibi bugün ve yarın ulaşacağız. Kadınımızla, erkeğimizle, gencimizle yaşlımızla, emeklimizle, öğrencimizle Cumhuriyetimize hayat veren birlik ve beraberlik ruhunu geçmişte olduğu gibi bugün de Antalya’mız yaşatacaktır. Milletçe kararımız, kaderimiz budur. Bize Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bütün şehit ve gazileri minnetle, rahmetle anıyorum. Bize emanet ettikleri Cumhuriyeti milletçe yücelteceğiz.”

Vali Ersin Yazıcı'nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim mesajı okunmasıyla tören sona erdi.

PROGRAMA YOĞUN KATILIM

Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın yanı sıra, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal,  MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Özlenen Özkan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, savcılar, askeri personeller ve gaziler katıldı.

FATMA ARSLAN