E-TWINNING’LE TARİHİN İZİNDE

Aksu Topallı İmam Hatip Ortaokulu’nda hayata geçirilen ve ‘Tarihimin ve Kültürümün Kaşifiyim’ sloganıyla düzenlenen e-Twinning projesine, Türkiye’nin 8 farklı şehrinden toplam 10 okul katılım gösterdi.

E-Twinning Projesi’ni, Topallı İmam Hatip Ortaokulu’nda matematik öğretmeni Ganime Turan  ‘Tarihimin ve Kültürümün Kaşifiyim’ sloganıyla hayata geçirdi. Proje, öğrencilere tarihi yapıları ve kültürel değerleri tanıtmayı hedefliyor.  Proje konusuna farklı şehirlerden 10 okul ve 45 öğrenci katıldı. Öğrenciler online platform üzerinden, projeye destek veren okullarla projenin takibini yapıyorlar.

ÖĞRENCİLER TARİHİ TANIYOR

Ganime Turan, proje konusunun manevi olarak öğrenciler için çok değerli olduğuna değindi. Böyle bir projenin okullarında hayata geçmesine öncülük ettiği için mutluluğunu dile getiren Turan, “Türkiye’nin tarih boyunca birçok beylik, imparatorluk ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Her medeniyet ülkemizde çok güzel eserler bırakmıştır. Tüm bu medeniyetlerin birikimi kültürümüzün zenginliğini artırmaktadır. Günümüzde toprağından, tarihinden ve kültüründen haberi olmayan gençler olduğunu görmek hepimiz için çok üzücüdür” diye konuştu

“BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ”

Tarihi kültürünü bilmeyen nesillerin ülkesine yabancı kalacağını savunan Turan, “Bizlere düşen tarih kokan bu topraklarda kültürüne sahip çıkan yetiştirmektedir. Bu sebeple öğrencilerimizin bu projede yer alması için çok önemli ve gurur vericidir” dedi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle etkinliklerin çevrim içi ortamda gerçekleştirildiğini vurgulayan Turan, " Proje sonunda öğrencilere farklı kültürlere ait bilgi, birikim, inceleme ve araştırma merakı kazandırılması hedeflenmektedir" diye konuştu.