E-TWİNNİNG’LE KODLAMA RÜZGARI

Kepez Beşkonak İlkokulu’nda hayata geçirilen ‘robotik kodlama’ konulu uluslararası e-Twinning projesine Türkiye geneli 8 farklı okuldan 118 öğrenci katılım gösterdi. Projeyi hayata geçiren anasınıfı öğretmeni Gönül Yılmaz, “Proje 118 öğrenciyle sınırlı kalmıyor, giderek yaygınlaşıyoruz” dedi.

Ahmet ARĞILLI, Fotoğraf: Bayram OKUDAN

Uluslararası e-Twinning Projesi’ni, Kepez Beşkonak İlkokulu’nda hayata geçiren anasınıfı öğretmeni Gönül Yılmaz, ‘robotik kodlama’ konusuyla projeye katıldı. Proje, uluslararası çocukların ve öğretmenlerin birbirleriyle etkileşimini ve yaratıcılıklarını aktarmayı amaçlıyor.

SIKILMADAN ÖĞRENİYORLAR

Robotik kodlamayı çocukların yaratıcılıklarını geliştirdikleri için okul öncesi seviyesine indirdiklerini söyleyen Yılmaz, “Okul öncesinde çocuklar artık daha yaratıcı düşünebilme, problemleri çok yönlü çözebilme, analitik düşünebilme ve farklı yollar araştırma kazanımları elde etti. Çocuklar bunu oyun oynayarak sıkılmadan başka illerdeki çocuklarla etkileşim halinde öğreniyorlar” dedi.

PROJEYE DESTEK

Farklı okullardan ve illerden öğrencilerin katılından dolayı mutluluğunu ifade eden Yılmaz, çeşitli eğitmenlerle projenin yüz yüze ve Webinar (web semineri) olarak gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Elementer eğitmeni Burak Onurlu ile webinar yaptık. Onurlu’nun çocuklara yönelik şarkılarına çocuklar kareografi oluşturup robot dansı yaparak eşlik ettiler. TRT sanatçımız Uğur Önür de sözlerini yazdığımız şarkıya beste yaparak projemize destek oldu. Önür’ün şarkısına çocuklar, neon çubuklarla kareografi oluşturdular” diye konuştu.

BİR HİKAYE YAZDI

Öğrencilerin başka okullardan hiç tanımadıkları öğrencilerle etkileşim halinde olarak ortak bir proje ürettiklerini söyleyen Yılmaz, kendisinin bir hikaye yazdığını ve hikayenin başka sınıf ve okullardan öğrencilerin devam ettirdiğini söyledi. Çocukların beyinlerini eğlenerek maksimum düzeyde öğrenmelerini istediklerini söyleyen Yılmaz, “Robotik kodlamayı tüm öğrencilere yayabilmek için elimizden geleni yaptık. Bunun tüm Türkiye’ye hatta uluslararası alana yaymak istiyoruz. En önemlisi de çocuklanın eğlenerek beyinlerini maksimum düzeyde kullanmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.