E-TİCARET İLE SATABİLECEĞİNİZ 10 TREND ÜRÜN

E-ticaret sektörüne adım atan işletmelerin satabileceği birçok ürün grubu bulunuyor. Bazı işletmeler anne ve bebek, bazıları kişisel bakım bazıları ise teknoloji ürünleri satmayı tercih ediyor. Aslına bakıldığında beyaz eşyadan kişisel bakıma, petshoptan yemeğe kadar her şey internetten satılabiliyor. Ama hangi sektörde olursa olsun her firma trend olan ürünleri satarak gelirlerini arttırmak istiyor. Çünkü trend olan ürünlere olan talep her gün artıyor.

E-ticaret ile Satabileceğiniz 10 Trend Ürün adlı bu yazımızda sizlere internetten en çok satılan ürünler hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek ürün stoklarınızda bu ürünlere yer verebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

ANNE VE BEBEK ÜRÜNLERİ

Yeni bir bebeği olacak birçok kişi evlatlarının ilk ihtiyaçlarını e-ticaret sitelerinden karşılamayı tercih ediyor. Çünkü e-ticaret sitelerinde bebek alışverişi yapmak isteyen ebeveynlerin satın alabileceği birçok ürün bulunuyor. Bununla beraber ebeveynler e-ticaret firmalarının düzenlediği kampanyalardan da yararlanarak indirimli bir şekilde alışveriş yapma imkanı yakalıyor.

ONLİNE MARKET ÜRÜNLERİ

E-ticaret ile Satabileceğiniz 10 Trend Ürün listesinin ikinci sırasında online market ürünleri yer alıyor. 2022 yılı ile beraber marketlere gelen zamlar göz önünde bulundurulduğunda birçok kişi masraflarını azaltmak için market ürünlerini e-ticaret siteleri üzerinden satın almaya yöneldi. Bu da market ürünlerinin e-ticaret sektöründe popüler ürünler arasında yer almasını sağladı.

Artık işlerini geliştirmek ve yeni ürünler satmak isteyen kişiler online market ürünlerine yöneliyor ve böylece artan talebi karşılayarak e-ticaret üzerinden gelir elde etme fırsatı yakalıyor.

ÇİÇEKLER

E-ticaret sektörü içerisinde büyük bir pazar hacmine sahip olan ürünlerden birisi ise çiçekler. Özel günler, kutlamalar, sevgililer günü gibi önemli günlerde sevdiği kişilere hediye almak isteyen kişiler çiçek almayı tercih ediyor.

-Gül

-Kaktüs

-Orkide

-Gibi çiçek türleri e-ticaret ile en çok satılan çiçekler arasında yer alıyor.

PETSHOP ÜRÜNLERİ

Petshop ürünlerinin büyük bölümü büyük desili ürünlerdir ve birçok tüketici ağır olan bu ürünleri taşımayı istememektedir. Bununla beraber petshop mağazalarındaki fiyatlar da göz önünde bulundurulduğunda bu ürün grubunun fiziksel mağazalarda piyasa fiyatının çok üstüne satıldığı görülmektedir 

Hem indirimli bir alışveriş yapmak hem de ağır ürünleri evlerine kadar taşımak istemeyen kişiler genellikle evcil hayvanlarının ihtiyaçlarını e-ticaret siteleri üzerinden karşılamaktadır.

KAHVE

E-ticaret siteleri üzerinden en çok satılan ürün gruplarından bir diğeri de kahvelerdir. 2021 yılında kahvelere gelen zamlar incelendiğinde yaklaşık %300 oranında bu ürünlerin zamlandığı görülür. Fiziksel mağazalar ve marketlerde ise bu ürünler biraz daha pahalıya satılır.

E-ticaret siteleri genellikle ürün satışlarını arttırmak için belirli dönmelerde kahveler için indirim tanımlar ve böylece kişilerin ihtiyaçlarına uygun fiyatlar ile ulaşmasında yardımcı olur. Bu da e-ticarette en çok satılan alınan ürünler arasında kahvelerin ilk sırada yer almasını sağlamaktadır 

TELEFONLAR

Yeni telefon almak ya da var olan telefonlarını değiştirmek isteyen kişiler genellikle e-ticaret siteleri üzerinden telefon alışverişi yapıyor. Çünkü telefon almak isteyenler e-ticaret sitelerinde daha fazla ürün çeşidine ulaşırken satın almak istediği ürünler arasında da karşılaştırma yapabiliyor.

E-ticaret firmaları ise telefon satışlarını arttırmak için sürekli olarak kampanyalar düzenliyor ve kullanıcıların uygun fiyatlarla ürün satın almasına yardımcı olarak satışlarını arttırıyor.

MASKE VE BAKIM ÜRÜNLERİ

E-ticaret ile satabileceğiniz 10 trend üründen bir diğeri de maske ve bakım ürünleridir. Günümüzde güzel gözükmek isteyen kişiler kişisel bakımlarına oldukça çok özen göstermektedir. Bu nedenle gece kreminden temizleme jeline, saç bakımından yüz maskesine kadar olan her ürüne olan ilgi artış göstermektedir.

E-ticaret sektöründe yer alan ve kozmetik ürünleri satışı yapan işletmeler ise müşterilerine ürün çeşitliliği sağlayarak ve indirimler uygulayarak satışlarını arttırmayı hedefler. Bu durum müşterilerin ilgisini çektiği için markalar hem sadık müşteriler kazanır hem de satış arttırma hedefine kolayca ulaşır.

MASKE

COVID-19 pandemisinin başlaması ile beraber herkes kişisel hijyen kurallarına önem vermeye başladı. Maske kullanımına zorunluluk getirilmesi de daha önce satışları oldukça az olan bu ürünlere olan talebi arttırdı.

Genellikle kendilerini Covid-19’dan korumak isteyen kişiler daha çok maske alışverişi yapmaya başladı. Kişilerin bir bölümü marketlerden alışveriş yaparken büyük bir bölümü ise e-ticaret firmalarını tercih etti. Bu durum e-ticaret sektöründe daha önce hiç talep olmayan ürünlerden birisi olan maskelere olan talebin artmasını sağladı.

DEZENFEKTANLAR

Covid-19’un etkilediği ürünlerden bir diğeri de dezenfektanlardır. Maske kullanımı her ne kadar kişileri pandeminin etkilerinden korusa da kişiler kişisel hijyenlerini arttırmak için dezenfektan ve kolonya gibi ürünler de kullanmaya başlamıştır.

İlk dönemlerde market stoklarında yaşanan kolonya ve dezenfektan problemi bireylerin e-ticaret sitelerine yönelmesini sağlamıştır. Artık birçok kişi dezenfektan almak için e-ticaret sitelerini tercih etmektedir. Bu da e-ticaret sektöründe kolonya ve dezenfektan ürünlerinin çok satılmasını sağlamaktadır.

EĞLENCE ÜRÜNLERİ

Sevdikleri ile beraber eğlenceli zaman geçirmek isteyen kişiler genellikle eğlence ürünleri satın almaya yönelir. Kitap, Müzik Film ve Oyunlar eğlenceli zaman geçirmek isteyen kişilerin en çok satın aldığı ürünlerdir.

Özellikle yılbaşı gibi özel günlerde e-ticaret firmalarının oyun ürünleri ve kutu oyunu satışları bir hayli artış gösterir. Bu durum ise e-ticarette en çok satılan ürünler arasında eğlence ürünlerinin de yer almasına yardımcı olur.

TİCİMAX E-TİCARET ALT YAPISI İLE E-TİCARETTE BAŞARILI OLUN

E-ticaret yapmak için siz de Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ticaret alt yapısında bulunan modül ve özellikleri kullanarak e-ticaret sitenizi anında açın ve satışlarınızı arttırma fırsatı yakalayın.

HABER MERKEZİ