DÜZLERÇAMI’NDA TEMİZLİK HAREKATI

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Antalya Düzlerçamı Mesire Alanı’nda çevre ve yangınlara dikkat çekmek amacıyla çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi.

RABİA DEMİROK, BAYRAM OKUDAN

Bu yıl Manavgat'ta ve Türkiye’nin farklı yerlerinde doğayı yok eden orman yangınlarının ardı ardına yaşanması ve bilim insanlarının küresel ısınma devam ettiği sürece yangın tehdidinin, doğal felaketlerin artacağı hususunda uyarılarda bulunuyor. ATSO Başkanı Davut Çetin öncülüğünde de, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla, çevre temizliğine ve ormanlara yönelik yangın tehdidine dikkat çekmek için ATSO ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Antalya Düzlerçamı bölgesinde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi. ATSO Başkanı Davut Çetin ile birlikte çocuklarında katkıda bulunduğu, çok sayıda vatandaş doğada poşetlerle çöp topladı.

“ANTALYA BİZİM, HEPİMİZİN”

Dünya Temizlik Günü’nde çevre temizliğine farkındalık yaratmak amaçlı etkinliği düzenleyen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, “Bizler Antalya’nın temizliğine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve geçen aylarda yangın felaketinde yaşadıklarımızdan dolayı biraz daha dikkat etmemiz gerektiğine vurgu yapmak için bu etkinliği düzenledik. Bütün Antalya’yı böyle temizleyemeyiz ama bütün Antalyalılar olarak hep beraber olursak temizleyebiliriz. Antalya bizim, hepimizin. Etkinlik sadece bugün için geçerli değil, bundan sonra hem elimizdeki çöpleri atmamak için, hem de kirlettiğimiz yerleri temizleyip kalkmak için, ormanlarımızı korumamız için bu farkındalığı yaratmak istedik. Oda Başkanlarımız, İş İnsanları Dernekleri Başkanlarımız, üyelerimiz ve ormancı arkadaşlarımız var. Farkındalık oluşturmak için buradayız” diyerek duygularını ifade etti.

ANLAMLI FARKINDALIK ÇALIŞMASI

ATSO’nun düzenlemiş olduğu farkındalık etkinliğine destek verdiğini açıklayan Antalya Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, “ Öncelikle Dünya Temizlik Günü kapsamında ATSO’nun düzenlemiş olduğu anlamlı farkındalık çalışmasını bizde dernek olarak destekledik. Sürdürülebilir bir çevre, sürdürülebilir yarınların önünü açar dedik ve bizde bu kampanyaya destek verdik. Ben de bugün oğlumla birlikte yerde ki çöpleri temizliyorum. Oğlumla birlikte yarınların ne kadar önemli olduğunu, çevreye ne kadar duyarlı olmamız gerektiğini birlikte yaşıyoruz, anlıyoruz ve öğreniyoruz” dedi.