DUYGULARIN DENGESİ

Yaşamın özü insanın dengesidir. Hayatla mücadele etmek, azmimiz sağlam olursa bizi kaçınılmaz başarıya götürür. Her başarı yüreğimizin yegane çabasının bir ödülüdür aslına bakılırsa.

Çaba sürecinde zorlansa da yüreğimiz, önümüze çıkan taşları birer birer devirmek yine yüreğimizin takındığı güç aslında. İş, kariyer, aile yaşamı, arkadaşlıklar, dostluklar, hayatımızdaki özel insanlar…

Her birinin ayrı ayrı bir kategorisi var sol yanımızda. Verdiğimiz değer ölçüsünde, değişiyor eylemlerimiz de.  İnsan gönlü öyle geniş ki. Gönül evrenimize dokunan ne çok şey var.

İçimizde tuttuklarımız ve hakkıyla uğurladıklarımız. Ne büyük bir serüven yaşamın özü… Bilinmezliklerin çetesi gibi olur bazen içimiz.

Salına salına esen bir rüzgarın gölgesindeki ağacın dalına konar gider gibi umutlarımız. Kuş yuvası misali savunmasız ümitlerimiz… Bir de benliğimizin özü var ki, en derinlerimizde misafir ettiğimiz hayallerimiz...

Yaşama tutunmak bir hayli kolay olmakla beraber aslında bir o kadar da zor şey… Ümit ettiği yerden vuruluyor içimiz ve aslında ilmik ilmik içimize istediklerimiz bakmışız ki terk edivermiş ruhumuzu...

Gönül hazinemize baktığımızda, zihnimizden süzülen sığ kalmış düşüncelerimiz... Kaldırıyor yerinden düşüncelerimizi... ‘’Yeniden’’ dercesine hayat… ‘’Yeniden’’ diyor... ‘’Yeniden düşün’’   ‘’Yeniden sev’’  ‘’Yeniden başla’’  ve ‘’Bekle’’ diye ekliyor diğer yanımız.

Ruhumuzun incelikleri sarıp sarmalıyor gönül evrenimizi... Dergahımız değişmiyor gönlümüz ne söylese de Yine bildiğini okuyor yaşam serüvenimiz. Bilmediğimiz yerden vururcasına bizi tam da o yerden esiyor rüzgarımız.

Esintisine yaslanırcasına, Yaşlanmış düşüncelerimize can veriyoruz belki. Belki küçük bir esinti Öksüz bırakılmış umutlarımıza can suyu... Nitekim, ümitler köprüsünde can buluyor insan...

Ümitlerimizi öksüz bırakmamak adına, sağlam kurmalı hayalleri. Peşinden gittiğimize değecek hayaller, ne de güzel süsler yaşam serüvenimizi.

SON SÖZ

Öyleyse, yaşanmaya değer bir hayat için, sağlam tutmalı hayalleri. Güç ile süslemeli gönülleri. Yüreğimizden dökülen her bir umut, yarınlara kalıcı mutluluk.