DUVAR ÖRDÜ

Başakşehir'i 1-0 mağlup ederen Antalyaspor, son 7 maçta kalesinde sadece 1 gol görürken, bu alanda Süper Lig'de öne çıktı. Kırmızı-Beyazlılar, 10 haftası geride kalan 2. devrede en az gol yiyen ekip olmayı başardı.

Süper Lig'in 29. hafta mücadelesinde deplasmanda Başakşehir'i 1-0 ile geçen Antalyaspor, düşme hattıyla olan arasındaki farkı açmaya devam ederken, savunma başarısıyla da öne çıkmayı başardı. Son 7 maçında sadece 1 kez kalesinde gol gören Akrep, 10 haftası geride kalan ikinci devrede ise sadece 8 kez filelerinden top çıkardı. İkinci devrede maç başına 0.8 gol yiyen Kırmızı-Beyazlılar, Süper Lig'in en başarılı takımı oldu.

GÖZTEPE'DEN 4 GOL YEDİ

Toplamda kalesinde gördüğü 8 golün yarısını Göztepe'den yiyen Antalyaspor, sonrasında rakip olduğu 9 takım ise sadece 4 gol atma başarısı gösterdi. Rizespor'dan 2, Fenerbahçe ve Yeni Malatyaspor'dan ise 1'er gol yiyen Antalyaspor; Gaziantep FK, Beşiktaş, Karagümrük, Adana Demirspor, Sivasspor ve Başakşehir'e ise gol şansı vermedi.

ALTAY VE ADANA DEMİR TAKİP EDİYOR

10 maçta 8 golü kalesinde gören Antalyaspor'u bu alanda Altay ve Adana Demirspor takip etti. İki ekip 10 maçta 9 kez kalesinden top çıkarırken, Başakşehir ile Beşiktaş 10'ar, Trabzonspor ile Fenerbahçe ise 11'er golü kalesinde gördü.

İLK YARIDA 16 GOL YEDİ

Antalyaspor, sezonun ilk 10 haftasında ise tam iki katı gol yemişti. 16 kez rakiplerine gol şansı veren Kırmızı-Beyazlılar; Beşiktaş'tan 3, Fenerbahçe, Rizespor, Gaziantep FK, Adana Demirspor, Sivasspor ve Başakşehir'den 2'şer, Göztepe'den de 1 gol yemişti. Antalyaspor, aynı dönemde sadece Karagümrük ve Yeni Malatyaspor'a kalesini kapatabilmişti.

YENİLMEZLİK SERİSİ 7 MAÇA ÇIKTI

Rakiplerine kolay kolay gol şansı vermeyen Antalyaspor, bu sayede yenilmezlik serisini de 7 maça çıkardı. Son mağlubiyetini Rizespor karşısında alan Kırmızı-Beyazlılar, aynı dönemde 4 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Gol attığı tüm maçları kazanan Akdeniz ekibi; Gaziantep FK, Beşiktaş ve Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı.

AYTAÇ ALTAY'DAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

Sezonun ilk devresinde zor günler geçiren ve düşme hattına kadar gerileyen Antalyaspor'da eleştirilerin hedefi olan, ancak sessizliğini koruyan Futbol Şube Sorumlusu Aytaç Altay, üst üste gelen başarılı sonuçların ardından dikkat çeken bir çıkış yaptı. Sosyal medya hesabından sevinç fotoğrafı paylaşan Altay, "Bilge insanlar konuşurlar, çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar" sözlerine yer verdi.

 

GRONNEMARK KENDİ PAYINI ALDI!

Nuri Şahin'in talebiyle Kırmızı-Beyazlı futbolculara 1 ay taç atışı çalışması yaptıran Antrenör Thomas Gronnemark, Başakşehir galibiyetinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Antalyaspor Kulübü'nün yaptığı paylaşımdan alıntı yapan Hollandalı antrenör, "Bir ay önce bu ekiple harika günler geçirdim. O zamandan beri 6 maçta 14 puan... Aferin" sözlerine yer verdi.