Durmuş Kaan Şahin Lider TV’de konuştu

Cumhur İttifakı Aksu Belediye Başkan Adayı Durmuş Kaan Şahin, Lider Haber TV'de Ahmet Demir'in sunduğu ‘Seçime Özel’ programına konuk oldu. İlçede yapacağı projeleri anlatan Şahin “İlçemizin sorunlarını halletmek için 70 proje hedefliyoruz” dedi.

Lider Haber TV’de Ahmet Demir’in sunduğu ‘Seçime Özel’ programına konuk olan Cumhur İttifakı Aksu Belediye başkan adayı Durmuş Kaan Şahin, ilçede hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı. Aksu için 70 proje hazırladıklarını söyleyen Şahin, “Uzun bir zamandır ilçemizin sorunları var, hizmet açığını gidermek amacıyla 70 proje oluşturduk. İlerleyen zamanlarda yeni projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Halkımız, bu seçimlerde de iş bekliyor. Belediye personeli, her başkan değişiminde işten çıkarılma korkusu yaşıyor, ancak bizim dönemimizde böyle bir durum olmayacak" dedi. Şahin, "Hazırladığımız 70 projenin hayata geçmesiyle birlikte, şu anki personel sayısı kadar yeni istihdam yapacağız. İstihdam ve yeni projelerde dikkat ettiğimiz önemli bir husus olarak, yeni projelerimizi uyguladıkça personel alımlarına devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

“TAPU VE İMAR SORUNLARINA ÇÖZÜM”

Aksu’nun en büyük sorunun mülkiyet sorunu olduğunun altının çizen Şahin, “Pınarlı ve Karaçalı mahallesinde tapuların dağıtımını sürdürüyoruz. Bu proje aracılığıyla, Aksu genelindeki tapu ve imar sorunlarını çözmeyi amaçlıyoruz. Pınarlı ve Karaçalı mahallesinde devam eden çalışmalarımız, mülkiyet konusundaki sorunlara yönelik etkili çözümler sunmayı hedefliyor. Toplumun geniş kesimlerini kapsayan bu adım, Aksu'nun yaşadığı mülkiyet sorunlarına kalıcı çözümler getirme yolunda atılmış önemli bir adımdır" diye ifade etti.


“SICAK ASFALT ÜRETİM TESİSİ KURUYORUZ”

Aksu’nun her mahallesinde asfalt ve yol sorunu olduğuna dikkat çeken Şahin, “Bugüne kadar sıcak asfaltı dışardan temin ettik, ancak bizim dönemimizde Aksu Belediyesi olarak kendi asfaltımızı üreteceğiz. Bu sayede maliyetleri düşürerek, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt vereceğiz. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde asfalt sorununu tamamen çözeceğiz" ifadelerini kullandı. Kuracakları tesis ile vatandaşlara yeni iş imkanları sunmayı hedeflediklerini belirten Şahin “Böylece sadece altyapı sorunlarını değil, aynı zamanda istihdamı da güçlendireceğiz" açıklamasında bulundu.


“SERA ATIKLARINDAN ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ”

Belediye olarak tesis kurup sera atıklarını işleyerek elektrik ve gübre üreteceklerinin altını çizen Şahin, "Tarım atıklarını belediye olarak biz toplayacağız. Bunları kuracağımız tesiste işleyerek elektrik üreteceğiz. Kalan atıklarla da gübre üreterek çiftçilerimize dağıtacağız" ifadelerini kullandı. Şahin, açık alanda çiftçilik yapanlar için 'drone ilaçlama ekibi' kuracaklarını kaydederek “Çiftçilerimize uygun ücretle ulaştıracağız” diye konuştu