Durmuş Ali Arslan’ın silahlı saldırısı can aldı

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın Aksu Belediye Başkan adayı ve eski Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olan Durmuş Ali Arslan’ın silahlı saldırısında yaralanan 70 yaşındaki Hamit Sunbat, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Antalya’da bir dönem Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı yapan ve 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın Aksu Belediye Başkan adayı olan Durmuş Ali Arslan’ın (51), alacak meselesi nedeniyle gerçekleştirdiği silahlı saldırıda ağır yaralanan 70 yaşındaki Hamit Sunbat, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Olay, 18 Nisan Cuma günü Aksu ilçesinde, Isparta yolu üzerindeki bir deterjan fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre Arslan, alacak anlaşmazlığı nedeniyle gittiği iş yerinde Sebahattin S. ile tartıştı. Tartışma sırasında Arslan, Sebahattin S.’nin babası Hamit Sunbat’a tabancayla ateş etti.

Karın bölgesinden ağır yaralanan Sunbat, sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda dört gün süren yaşam mücadelesinin ardından Sunbat’ın yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Olayın ardından Arslan, suç aleti tabancayla birlikte gözaltına alındı ve sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

 HABER MERKEZİ