DÜNYADAN BİLE VAZGEÇMİŞ GENÇ

Antalya’da son dönemde enteresan işler yaşanmaya başladı. Yerel siyasetçilerin yaptıkları bir birinden ilginç açıklamalar insanları şaşkına çeviriyor. Hizmetten çok laf üretiyorlar.

CHP’li belediye başkanları olmasa inanın çiçek, böcek, doğa ve kelebek konulu veya felsefe yaptığımız yazıları gündeme getireceğiz. Ama sağ olsunlar bunlara fırsat bırakmıyorlar.

Dünkü yazımda Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in 11 Kasım’da Antalya’ya gelecek Kemal Kılıçdaroğlu’nun programına muhtarlar toplantısını ekletip Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çalım atmıştı.

“Cami dururken mescide haram” diye biz söz varken, Genç’in böyle bir toplantıyı yapması Böcek’e bırakın çalımı resmen bir gol olarak yorumlandı. Haksızda değiller yani.

Peki Turgay Genç’e gelecek olursak! Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile toplu açılış töreni yapılacağını duyurdu. Bununla ilgilide bir basın toplantısı düzenledi.

Genç, ikinci döneminde değil toplam 7 yılda yaptığı yatırımların açılışını yapacaklarını beyan etti. Hay Allah. Demek ki son döneminde elle tutulur bir yatırım yok ve ondan 7 yıllık açılış olacak.

Gerekçe ise, 7 yıldır toplu açılış yapmayıp bugüne kadar bekletmekmiş! Hem de 100 proje imiş. İster inanın ister inanmayın. Başkan Genç öyle diyor.

Satır aralarındaki konuşmalarından anladığım kadarıyla işçilerin paralarını ödeyememesinin nedeni de söz verdiği projeleri yapmakmış! Umarım bu lafı ile Döşemealtılılar ile dalga geçmiyordur.

Sevgili Başkan, “İlk 5 yıllık süreçte bütçemizi zorlayabildiğim kadar zorladım. Seçimle ilgili bir kaygım olsaydı 3-5 tane projeyi bırakırdım ekonomik sıkıntı yaşamazdım” diyor.

Yahu Başkan; sen bırak proje yapmayı işçi borçları ve belediyeye gelen hacizleri engellemek için habire arazi satan? Hangi arada proje yaptın da 3-5’ini bırakmaktan bahsediyorsun?

Bir de, “Muhalefet sizi, hizmete girmiş, bazıları yıllar önce hayata geçirilmiş projelerin açılışını yaptırmanızdan dolayı sizi eleştirmeyecek mi ?” soruma ise “Umurumda değil” diye cevap vermişsin.

Acaba dünya ve Döşemealtı senin umurunda mı acaba? Vallahi sen böyle dersen Döşemealtılılarında sen umurunda olmazsın. Hoş zaten her seçimde başka yerlere yeşilleniyorsun zaten.

Son olarak şunu ekleyeyim; Hipodrom’u açacağınızı söylemişiniz de aman dikkat edin orası sizin değil. Yanlışlıkla sahiplenip Kılıçdaroğlu’na falan açtırmayasın!

SAÇMALIĞIN DANİSKASI

Oldum olası şu sosyal medya işlerinden haz almadığımı defaten yazarım. Çünkü iğrenç bir dünya. Ne kuralı ve ne ahlakı. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Ama metazori bende kullanıyorum.

Yıllardır Twitter kullanıcısıyım ama takipçi sayım hala 3 bin bile değil. Takipçilerim gerçek ve samimi olan insanlar. Öyle doldur boşalt türünden değil. Zaten sahtesine de gerek yok.

Ama ben böyle düşünürken bir ilin yöneticisi koskoca Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek nasıl olurda böyle sahte bir işe tevessül eder aklım hafızam almıyor.

Dün yazılıp çizilenlere ve iddialara bakılacak olursa Büyükşehir Belediyesi, twitter’den beğeni satın almış! Hayadaaa Atilla Mayda (Ünlü perkisyon sanatçısı).

Yani beğeni hilesi yapmış bizim Büyükşehir! Hem de para vererek yapmışlar bu işi. Niye? Güya yaptıkları paylaşımı saniyeler içinde binlerce kişinin beğendiğini göstermek için.

Ya kardeşim; böyle bir işe ne gerek var. Siz paylaşırsınız, beğenen beğenir beğenmeyen bakar geçer. Vallahide billahi de işiniz gücünüz algı olmuş. Başka sizin derdiniz yok mu yav.

Siz bunlara ıvır zıvır işlere para harcayacağınıza şehrin önemli meselelerine para harcayın. Böyle sahtekarlıklara kafa yoracağınıza şehrin çileyen dönen trafik sorunun çözümü için kafa patlatın yav.

Artık insanları aptal yerine koymaktan vazgeçin. İşinize gücünüze bakın. Yoksa….

AKSİKE’DE GÜZEL İŞLER

Antalya’nın en ücra köşelerinden biri olarak bildiğimiz Akseki ilçemiz. Kimine göre sürgün yeri, kimilerimize göre de cennet bir köşe. Bunlar bakış açısına göre değişiyor.

Öyle sürgün yeri olarak bakanlar biraz siyaseten bakıyor gibi geliyor bana. Çünkü son yıllarda öyle gelişmeler kaydediyor ki görülesi bir yer haline geldi.

Benim annemin memleketi falan olduğu için veya Konya’ya gelip geçer uğradığım bir yer olduğu için falan söylemiyorum bunu gerçekten görülesi bir yer haline gelmiş durumda. Buram tarih kokuyor.

Şöyle bir baktığımda öyle bir çalışkan Belediye Başkanı varki her yere lazım. İbrahim Özkan ve ekibi arı gibi çalışıyor maşallah. Gece gündüz demeden ilçe halkına hizmet ediyor.

Tabi genç Kaymakam Volkan Hülür’ün de gayretlerini bu noktada göz ardı etmemek lazım. Lakin Başkan Özkan’a ayrı bir parantez açmakta fayda var.

Geçtiğimiz günlerde Akseki’de bir dizi açılışlar yapıldı. Vali ve milletvekillerinin katılımı ile bayram havası eski şirin ilçede. Tam bir eğitim yuvası haline dönüşmüş Akseki. Nasıl olduğunu anlatmama gerek yok. Başkan İbrahim Özkan ve ekibi sayesinde tabiî ki.

Eskiden buraya gidenler kısa bir turdan sonra hemen başka yere gidiyordu. Ama şimdi öyle değil. Bir gidin gezin bakalım. Eskiden köy olan şimdinin mahallelerini. Bir iki gününüzü alır.

Demem odur ki, Akseki’de güzel işler oluyor. Gidin bir görün. Yazı ayrı, sonbaharı bir başka, kışı ise bambaşka.