DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ KUTLANDI

Antalya Doğan Güneş Huzur Evi ve Yaşlı Bakım Merkezi Bayındır Şubesi’nde 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü farkındalık oluşturmak amaçlı, huzur evi sakinlerine baklava dağıtılarak ve müzik eşliğinde eğlenerek kutlandı.

Sadık Çetin SADAK

İnsanların yaşlı sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek ve yaşlılarımızın daha çok hatırlanması amacıyla Dünya Yaşlılar Günü, her yıl 1 Ekim tarihinde kutlanıyor. Doğan Güneş Huzur Evi ve Yaşlı Bakım Merkezi Bayındır Şubesi’nde de 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü, huzur evi sakinleriyle kutlandı. Doğan Güneş Huzur Evi ve Yaşlı Bakım Merkezi Bayındır Şubesi Sorumlu Müdürü Pelin Toptaş, “Bugün Dünya Yaşlılar Günü ve biz yaşlılarımızı çok seviyoruz. Hepsine çok özen gösteriyoruz” dedi.

“ANNEMİZ BABAMIZ GİBİ”

Dünya Yaşlılar Günü vasıtasıyla farkındalık oluşturmak amaçlı kurumlarında etkinlik düzenleyerek huzur evinde kalan yaşlılarla ilgili konuşan Doğan Güneş Huzur Evi ve Yaşlı Bakım Merkezi Bayındır Şubesi Sorumlu Müdürü Pelin Toptaş, “ Bugün Dünya Yaşlılar Günü ve biz yaşlılarımızı çok seviyoruz.  Hepsine çok özen gösteriyoruz. Burada kalan yaşlılarımız bizim annemiz babamız gibi. Onlara tam anlamıyla bakmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlamak bizi onurlandırır. Bütün yaşlılarımızın, Dünya Yaşlılar Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

AİLE BAĞI VAR

Personellerle yaşlılar arasındaki ilişkinin anne-kız, baba-kız kadar yakın olduğunu dile getiren Pelin Toptaş,” Personellerimizle yaşlılarımız arasındaki ilişki anne-kız baba-kız kadar yakın. Onlar bize evlat gibi davranıyorlar. Zaten dezavantajlı oldukları için biz o hassasiyeti sağlıyoruz. Yeri geliyor onlarla üzülüyoruz, yeri geliyor onlarla gülüyoruz. Onları sarıp sarmalamaya çalışıyoruz. Burada aslında sahipsiz yaşlılar yok, yaşlı yakınları var. Ama burada daha korumalı oldukları ve bakım hizmeti sunduğumuz için burayı tercih ediyorlar” açıklamasında bulundu.

“VİCDANIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Hastalarla birebir yakından ilgilendiklerini belirten Hemşire Hüseyin Sarışen, “ Hastalarımızın kullandığı mevcut ilaçların takibini yapıyoruz. Muayene süreçlerini, doktor randevularını takip ediyoruz. Şeker, tansiyon, solunum sıkıntılarıyla ilgili takiplerini yapıyoruz. Demans, Alzheimer, Parkinson, kanser tedavisi gören hastalarımızın takiplerini yapıyoruz. Herkes anne-babasını yanında ister ama Alzheimer, demans gibi bu tür hastalıkların evde takibi çok zor. Bizler burada para için değil, vicdanımız olduğu için çalışıyoruz” diye konuştu.