DÜNYA VE AHİRET

Dünya hayatımızın devamı ve rahatı için nasıl faydalı bir şeyi her gün, devamlı kullandığımız gibi ahirette, rahat bir hayat için yüce kitabımız Kuran-ı Kerimi her gün, devamlı okumalı ve tavsiyelerine uymalı.

***

GÜNEŞ VE FIRSAT

Sen takip edersen her gün ayrı bir fırsat doğar. Bir iş hakkındaki tereddüt arabanın geri vitesi gibidir.

FELÂKET VE FAZİLET

Birisi parlak yüzlü kızların arkasından koşarken eğitim fırsatını kaçırmış, faydasız gözyaşı döküyor. Diğeri hedefini takip edip, fırsatı yakalamak için kan ve ter içinde hedefe koşuyor.

***

BİRİ YANAR BİRİ KAÇAR

Analar yavrusunu düşünür. Yavrular anasını düşünmez.

SÜSLEMEK

Bazıları kırkından sonra aklını başına toplamış, günahlardan kaçmış, hayatının sonunu da ibadet ve başkalarına karşılıksız hizmet etmek sevabı ile süslemiş.

***

MÜSLÜMAN GİBİ YAŞAMAK

Müslüman olduğumuzu unuttuk, batılı gibi düşünmeye başladık, sonra batılı gibi giyinmeye başladık, daha sonra sarımsak gibi soyulduk.

Örnek; on sekiz yaşındaki kızlar ve oğlanlar elbiselerini diz üstü giydiklerinde Müslüman olduğumuzu unutmadık mı?

***

MÜBAREK MEKANLAR

Nasıl semayı ay ve yıldızlar süslediği gibi, Yeryüzünü de başta Kâbe-i muazzama, Mescidi Nebevi, Mescidi Aksa, Sultan Ahmet, Eyüp Sultan Camii, Selimiye Camii ve Hindistan da Taç Mahal, İspanya da ki Kurtuba Camileri süsleri Yeryüzünü ibadet yapılan ve Kuran okunan evler süsler.

TOKMAK

Çivinin başı çekiçten, Fakir adamın başı hanım tokmağından, ümmet, daha Kurtulmaz

***

İSTEDİĞİNİ YAPMAK

Bazı kafalara göre bu dünyada ne yaparsam karımdır. İnançlı insanlar için Allah'ın yasakladığı işleri yapmak haramdır. Ey gafil insan! Sen zannediyor musun ki bu dünya herkesin istediğini yapabileceği bir harmandir. Zavallı yanılıyorsun Hz Allah kuluna mühlet verir.

Tövbe edeni affeder, fakat hatasına devam edeni asla ihmal etmez, bir gün imha eder.

***

BOŞ BAVUL GİBİ

Bazı insanlar tembelliklerinden dolayı yağmursuz bulut gibidir. Yağmursuz bulutun hiç olmazsa gölgesi vardır. Bu tembel insanların boş davul gibi sesinden başka bir şey yoktur.

HADDİNİ BİL, TESLİM OL!

Temmuz ve ağustos aylarındaki sıcaklar beyinleri yakacak, gözleri kızartacak, yüzleri karartacak. Aklı başında olanlar dünyanın ateşinden 70-100 derece farklı olan cehennemin dehşet ve hararetini hatırlayıp, haddini bilip Allah ve resulüne teslim olanlardır.