DÜNYA KUPASI YOLU AÇILDI

Yükselen performansına Hatayspor karşısında devam eden ve 2 golle galibiyetin mimarı olan Haji Wright, ABD’nin Dünya Kupası kadrosu için adaylardan birisi olmayı başardı. Bu sezonki gol sayısını 10’a çıkaran Haji Wright için ABD’li futbolseverler, sosyal medya üzerinden kampanya başlatırken, genç golcünün Dünya Kupası’nda olması gerektiğini savundu.

Sezonun ikinci yarısında önemli bir çıkış elde eden Antalyaspor’da öne çıkan futbolcular arasında yerini alan Haji Wright, 2022 Dünya Kupası’na katılacak ABD Milli Takımı’nın kadrosu için aday isimler arasına adını yazdırdı. ABD’nin genç milli takımlarında forma giymesine rağmen henüz A Milli Takım seviyesinde oynayamayan 24 yaşındaki futbolcunun performansını yakından takip eden vatandaşları, sosyal medyadan kampanya başlattı. ABD’li futbolseverler, milli takımın gol yollarında sorun yaşandığını ve Haji Wright’ın kadroda yer alarak bu sıkıntıyı ortadan kaldırabileceğini savundu. Sosyal medyadan Haji Wright yerine birçok tweet paylaşılırken, gözler ABD Milli Takım Teknik Direktörü Gregg Berhalter’a çevrildi.

52 KEZ MİLLİ FORMA GİYDİ

Henüz A Milli Takım seviyesinde şans bulamasa da ABD’de U15, U17, U18, U19 ve U21 milli takım formalarını giyen Haji Wright, toplamda 52 kez sahaya çıkarken, 30 gole imzasını koydu. Son milli maçına 2019 yılında çıkan ABD’li futbolcu, Dünya Kupası kadrosunda yer almak için beklemeye çekildi.

12 PUANA DİREKT KATKI

Süper Lig’de 9 gol ve 1 asist üreten Haji Wright, kaydettiği bu sayılarla birlikte takımının 12 puanına direkt katkı koydu. 3-1 kazanılan Rizespor maçında 3 gol, 1-0 kazanılan Başakşehir maçında 1 gol, 2-1 galip gelinen Altay maçlarında 1 gol ve 1 asist ve son olarak 4-1 galip gelinen Hatayspor karşılaşmasında 2 gol üreten üreten Haji Wright, takımının çıkışına önemli bir katkı sağladı.

FREDY’Yİ GEÇTİ

Takımının en golcü ismi olan Haji Wright, Hatayspor karşılaşmasında 2 gol birden atarak aynı zamanda sezon boyunca gole en çok katkı koyan isimler arasında da zirveye çıktı. 6 gol ve 4 asistle bu alanda zirvede bulunan Fredy’yi geçen genç futbolcu, Türkiye Kupası’nda kaydettiği golle birlikte toplamda 10 gol ve 1 asiste ulaşarak 11 gole direkt etki etti.

OPSİYONU 1.5 MİLYON EURO

Sezon başında Danimarka ekiplerinden SønderjyskE'den kiralık olarak Antalyaspor forması giyen ABD’li futbolcu için 1.5 milyon Euro ödenmesi halinde bonservisi Kırmızı-Beyazlı kulübe geçecek.

Haji Wright ve ABD Milli Takımı’nın geniş kadrosunda yer alan futbolcuların bu sezonki performansları:

Futbolcu                      Kulübü             Maç     Gol       Asist

Jordan Siebatcheu        Young Boys      41        23        5

Haji Wright                  Antalyaspor      29        10        1

Josh Sargent                 Norwich           30        6          3

Cade Cowell                 San Jose           5          1          1

Gyasi Zardes                 Columbus         6          1          0

Nicholas Gioacchini      Montpellier      31        1          3

Timothy Weah             Lille                  28        0          4

Matthew Hoppe           Mallorca          7          0          1

Ricardo Pepi                 Augsburg         9          0          0         

Daryl Dike                    West Brom       2          0          0