DÜĞÜN TELAŞI BAŞLADI

Normalleşme takvimine geçilmesiyle birlikte, koronavirüs nedeniyle iptal edilen düğün merasimleri tüm hızıyla başladı. Düğün törenlerinde 100 kişi sınırlaması uygulanacak ve yiyecek-içecek ikramı yapılmayacak.

Normalleşme takviminin ardından düğün salonlarının açılmasıyla birlikte, evlilik hazırlığı yapan 500 binden fazla çift harekete geçti.  Açıklanan karara sevinen sadece evlenecek çiftler olmadı. Başta düğün salonu işletmeleri olmak üzere bu alana iş yapıp hizmet sunan çok sayıda sektörde de ortaya çıkacak talebe yönelik hazırlıklar başladı.

AZAMİ 100 DAVETLİ OLACAK

Sağlık Bakanlığı salgın yönetimi ve çalışma rehberinde nikah törenleri ve düğünlerle ilgili belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilmesi, masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulmasının yanı sıra yiyecek ve içecek ikramının ise yapılmaması yönünde karar aldı. Azami 100 davetli ile sınırlandırılan düğünlerde kapalı alanlarda ise kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılacak. Nişan ve kına gibi etkinliklere ise 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecek.

AŞIRI YOĞUNLUK VAR

Aylardır erteledikleri düğünlerini yapmak için salonları telefon yağmuruna tutan çiftler, yer ayarlamak için adeta birbiriyle yarıştı. Düğün salonu işletmecisi Garip Doğan, ertelenen düğünlerle birlikte aşırı derecede bir yoğunluk ve talep olduğunu sözlerine ekleyerek, düğün yapacaklara elini çabuk tutarak sözleşmelerini bir an önce yapmaları yönünde çağrıda bulundu. Düğünleri için önceden takvim almış ancak ertelemiş olanların haziran ve temmuz için tarihlerini aldıklarını ancak bugün itibariyle başvuracakların ağustos ve eylül ayları için tarih alabildiğini de dile getiren Doğan, korona virüse karşı tüm önlemlerin alındıkları sezona hazır olduklarını söyledi.