‘DÜĞÜN’ SEZONU HAREKETLİ BAŞLADI

Yaz aylarının habercisi baharın gelişiyle düğün sektörü de hareketlenmeye başladı. 2022 yaz sezonunda düğün salonları fiyatları 14 bin 500 ila 75 bin arasında değişirken, gelinlik fiyatları ise 5 ila 10 bin lira arasında seyredecek.

Fatma ARSLAN/Rabia DEMİROK

Havaların ısınmasıyla gelen bahar, evlilik hayali kuran çiftlerin düğün hazırlıklarını hızlandırdı. 2022 yaz sezonunda evlenecek çiftlerin hayallerini süsleyen bir düğünün maliyeti belli oldu. Düğün sezonunun başlamasıyla evlenecek çiftlerin ilk durağı olan düğün salonlarında yaz sezonu için fiyat aralıkları belirlendi. Yemekli ve yemeksiz menülerden, organizasyon ekiplerine, müzikten fotoğraf çekimine çeşitli paketlerin yer aldığı düğün salonları şimdiden dolmaya başladı.

“KEYİFLİ BİR SEZON GEÇİRMEYİ BEKLİYORUZ”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan düğün salonu sahibi Hakan Gümüştaş, yaz sezonu için tüm hazırlıklarını tamamlayarak misafirleri beklediklerini bildirdi. Yoğun bir sezon beklediklerini ifade eden Gümüştaş, “Düğün salonları olarak bu yıl şimdiden yapılan rezervasyonlara bakılırsa yoğun ve keyifli bir sezon geçirmeyi bekliyoruz. Bu sezon fiyatlarımızı da belirledik. Yemekli bir düğün organizasyonumuzun şu anki fiyatı kişi ve menü seçeneklerine göre 25 ila 75 bin lira arasında değişmektedir. Yemeksiz düğün organizasyonlarımız ise 14 bin 500 ve 24 bin lira arasında seyrediyor” diye konuştu.

GELİNLİKÇİLERDE YOĞUNLUK

Gelin ve damat adaylarının en özel günlerinde onlara eşlik edecek gelinlik ve damatlılar şimdiden sipariş edilmeye başlandı.  Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan gelinlikçi Gülsen Rahime Şerhan gelinlikçilerde yoğunluğun başladığını anlattı. Gelinlik fiyatlarına ilişkin bilgi veren Şerhan, “Sezon başladığı için çok heyecanlıyız. Güzel bir sezon geçirmeyi bekliyoruz. Gelinlik fiyatlarımız kullandığımız tül ve taşlara göre değişiyor. Şu an gelinlik sektöründe genellikle gelinlik fiyatları 5 ila 10 bin lira arasında seyrediyor. Gelinlik satın almak istemeyen adaylarımız için ise kiralama fiyatlarımızı 4 ila 5 bin lira arasında belirledik” şeklinde konuştu.

38 yıldır damatlık satan Özkan Çalışkan ise damatlık fiyatlarına ilişkin, “Sezonun açılmasıyla damat adaylarımızı ağırlamaya başladık. Şu an oluşan hareketlilikten çok memnunuz. Fiyatlarımızı ise 2 bin ila 3 bin 500 lira arasında belirledik” dedi.