DÜDÜĞÜNÜ ASACAK!

Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Antalyaspor'da karşılaşmanın hakemi Alper Ulusoy için isyan bayrağı açıldı. Başkanından futbolcusuna, teknik heyetinden taraftarına kadar büyük bir tepki gelirken, Alper Ulusoy'un hakemliğinin elinden alınması istendi.

Süper Lig'in 23. haftasında evinde Beşiktaş ile berabere kalan Antalyaspor, verdiği kararlar sebebiyle hakem Alper Ulusoy'u hedefine yerleştirdi. Görevinden istifa eden Başkan Ali Şafak Öztürk'ün yanı sıra Dernek ve Vakıf Başkanı Mustafa Yılmaz, Teknik Direktör Ersun Yanal ile futbolcular Hakan Özmert, Amilton ve Gökdeniz Bayrakdar verilen kararlara ateş püskürdü.

"MAÇ YÖNETMEMELİ"

Kırmızı-Beyazlı kulüpten maçın hemen ardından Mustafa Yılmaz imzalı bir yazılı açıklama yapılırken, Alper Ulusoy'un Türkiye'de bir daha maç yönetmemesi gerektiğini ifade etti. Karşılaşmada verilen kararların hafızalardan silinmeyeceği belirtilen açıklamada, "Müsabakanın 70’inci dakikasında Ulusoy’un verdiği karar, oyun kurallarına göre değil, formanın rengine göre verildiğini bir kez daha bizlere ispat etmiştir. Lehimize verilmesini beklediğimiz faulün aleyhimize verildiği yetmezmiş gibi, bir de oyuncumuzun kırmızı kartla oyundan atılmasının Türkçe’de karşılığını bulamıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

KIRMIZI KARTA İTİRAZ EDİLECEK

Veysel Sarı'ya verilen kırmızı kartın haksız olduğu ve bu sebeple kartın iptali için başvuruda bulunulacağı vurgulanırken, "Bir başka pozisyonda rakibimizin 10 kişi kalmasını beklerken ‘devam’ kararı, bu oyunun bu şartlarda daha ne kadar oynanabileceği ile ilgili endişelerimizi artırmıştır.Hiç vakit kaybetmeden her takıma eşit yakınlıkta olduğuna inandığımız Türkiye Futbol Federasyonu’na, oyuncumuz Veysel’in kartının iptali ile ilgili başvurumuzu yapacağız. Hakem Alper Ulusoy ile ilgili talebimiz ise, bırakın bizim maçımızı, bir daha Türkiye’de hiçbir maç yönetmemesidir" sözleri kullanıldı.

ÖZTÜRK: REZALET

Antalyaspor'da görevi bırakan Ali Şafak Öztürk de sosyal medya hesabından çok sert ifadelere yer verdi. Ulusoy'un düdüğünün asılması gerektiğini ifade eden Öztürk, "Veysel’e verilen ikinci sarı ve Josef’in dirseğine verilmeyen kırmızı kart Türk futbolunun bulunduğu rezalet durumu özetliyor! 10 kişi kalan Antalyaspor takımından hakem desteğiyle 1 puan almayı başaran Beşiktaş camiasını gönülden kutluyorum! Biz Antalyaspor olarak savunma futbolu ile aldığımız şerefli 1 puanı, hakem desteğiyle alacağımız 3 puana her zaman tercih ederiz!” dedi.

"HAKEMLE BAŞ EDEMEDİK"

Teknik Direktör Ersun Yanal da Beşiktaş ile iyi mücadele ettiklerini, ancak hakemle baş edemediklerini söyledi. Sert sözlere yer veren deneyimli teknik adam, "Beşiktaş ile bazı oyunlarda baş edemeyebilirdik. Bazı bölümlerde biz daha iyi olabiliriz ki yaptığımız bazı dakikalarda oldu. Ama biz hakemle baş edemedik. Sistem hatalarla baş edemiyor. Maalesef büyük hatalar oluyor. Beşiktaş’ın bizi yenemeyecek iddiasında değiliz. Burada bir problem var. Hele biz bu işi çözemiyorsak. VAR’ı getirdik. VAR da sorunu çözemiyor. Bu sistem, bu iş, bu adamlarla yürümüyor. Sanırım bunlar futbola yabancı” ifadelerine yer verdi.

"HAKEMİ YENEMEYİZ"

Antalyaspor Asbaşkanı Berkay Bahar, sosyal medya hesabından hakemi yenemeyeceklerini söyledi. Sergen Yalçın'ı da sert sözlerle eleştirirken, "Sergen maç boyu hakeme demediğini bırakmadı. Sergen 'böyle futbol olmaz' demiş, 9 haftadır takım bu oyun ile oynuyor sende teknik direktör olsaydın da çözseydin. Bu lig 5 sene içinde hem ekonomik olarak hem de kalite olarak çöker. Bu hakemler bu futbol ailesi komple değişmeli" dedi.

KAPTAN'DAN KIRMIZI KART TEPKİSİ

Josef de Souza'nın dirseğini suratında hissettiği pozisyonda faul düdüğü bile çalınmayan kaptan Hakan Özmert, VAR'ı sert sözlerle eleştirdi. Veysel Sarı'nın gördüğü kırmızı kartı anlayamadığını ifade eden Özmert, "Benim bir pozisyonum var, bence kırmızı var. VAR neden var? Büyük takımlara karşı 8 dakika uzatıyorsun, Anadolu'da 3 dakika uzuyor. Bize niye adalet yok" dedi.

"ŞOVA ZARAR VERİYOR"

Antalyaspor'un başarılı futbolcusu Amilton Minervino da verilen kararları eleştirdi. Veysel Sarı'nın atıldığı pozisyonu anlamakta zorluk çektiklerini ifade eden Brezilyalı futbolcu, "Bu dakikadan sonra yediğimiz gol sonrasında 1 puana razı olmak zorunda kaldık. Bu kararlar bu şova zarar veriyor. Bugün 2 puanımız bizden alındı" diye konuştu.

KORAY GEÇGEL