DÜDEN ŞELALESİ’NDE BAYRAM YOĞUNLUĞU

Ramazan Bayramı dolayısıyla doğal güzelliği ve serinleten sularıyla bilinen dünyaca ünlü Düden Şelalesi 3 günde 25 bin yerli ve yabancı turist ağırladı.

Ahmet ARĞILLI/Özge TOPTAŞ

Eşsiz manzarasıyla her yıl yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği dünyaca ünlü Düden Şelalesi’nde, 3 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle hareketli günler yaşandı. Doğa harikası şelaleyi her gün on binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kepez ilçesi Varsak Mahallesi’nde yer alan şelalenin çıkış noktasına Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen tatilciler, görsel şölen sunan şelaleyi görmek için giriş kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.

Ziyaretçiler kartpostallık manzarasıyla eşsiz bir görüntü sergileyen bölgede hem fotoğraf çektirdi hem de serinleten suyun keyfini çıkardı.

“BAYRAMIN EN KEYİFLİ YANI OLDU”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan öğrenci Ece Ulusoy, Antalya’ya eğitim görmek için 2 hafta önce taşındığını söyledi. İlk fırsatta Düden Şelalesi’ne geldiğini ifade eden Ulusoy, “Buraya ilk kez geliyorum. Buraya yeni taşındım ve hemen Düden Şelalesi’ne geldim. Ailem ve arkadaşlarımla burayı çok beğendik. Enfes bir güzelliğe sahip bir yer. Bizim için bayramın en keyifli yanı burası oldu. Antalya’nın sıcağında serinledik” diye konuştu.

“DOĞA HARİKASI BİR YER”

Marmaris’ten ailesiyle birlikte tatile gelen Murat Şaşar da, “Burası doğa harikası bir yer. Antalya’ya gelen herkesin burayı ziyaret etmesi gerekiyor. Ailemle birlikte bayram tatili için buraya gelmiştik. Böyle bir doğa güzelliği olduğunu duyunca hemen görmek istedik. Çok geniş ve ferah bir yer. Bayram tatilimizi burası ile kapatıyoruz. Ailemizle çok güzel vakit geçirdik” ifadelerini kullandı.

Mısırlı bir turist ise, Düden Şelalesi’nin eşsiz manzarasında büyülendiğini söyleyerek, “Antalya’yı çok beğendim. Burası da oldukça keyifli bir yer, şelale çok güzel. Bol bol fotoğraf çektim” dedi.