DSİ 13. BÖLGE MÜDÜRÜ'NDEN 'SESSİZ İŞGAL' AÇIKLAMASI

DSİ 13. Antalya Bölge müdürü Hayrullah Coşkun, Lider Medya’nın gündeme getirdiği Göksu Çayı üzerinde DSİ’nin bilgisi dışında yapımına başlanan köprü ile ilgili, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Lider Haber TV ekranlarında yayınlanan ‘Antalya Konuşuyor’ programının canlı yayın konuğu olan Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Antalya Bölge müdürü Hayrullah Coşkun, Konyaaltı Belediyesi tarafından başlatılan köprü çalışması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“CAN VE MAL KAYBINDAN BELEDİYE SORUMLU”

Lider Medya tarafından gündeme gelmesiyle kaçak olduğu anlaşılan ve yıkımına başlanan Göksu Çayı üzerindeki köprü çalışması ile ilgili Coşkun, şöyle konuştu:

“DSİ’de 2 tane genelge var. Genelgeye göre belediyelerin ve ilgili kurumların her türlü köprü vs. yapımı için muhakkak DSİ’den izin alması gerekmektedir. Kaçak ihbarı gelir gelmez Konyaaltı ve Büyükşehir’e yazıları yazdık. Can ve mal kaybından belediye sorumludur dedik. Muhakkak gereğini yapacaklardır. Yapmadıkları taktirde suç işlemiş olurlar. Olası bir sel ve taşkında o köprü yıkıldığı anda vatandaşı sürükleyip can ve mal kaybına sebebiyet verir. Dere yatakları geçişlerinde ve köprü yapımlarında lütfen 2 satır yazı yazıp bilgi alsınlar bizden.” 

“ANTALYA’YA 2045-2050 YILINA KADAR İÇME SUYUNU GETİRECEĞİZ”

Antalya’nın içme suyuna ilerleyen yıllarda kavuşacağını açıklayan Coşkun, “Karacaören-2 barajından suyu getirip Antalya’nın o suyu kullanmasını planlamışız. Borularımızın döşenmesine başlandı. Antalya’ya 2045-2050 yılına kadar içme suyunu getireceğiz. Antalya’yı yeraltı suyundan kurtarıp yüzey suyuyla buluşturacağız. 620 milyonluk ihale yapıldı. İhale sonuçlandığında müteahhit firma işe başlayacak. Varsak’taki arıtma tesisi de yapılacak. Güvencemiz yer altı suyu olmamalı” diye konuştu.

“DÜNYANIN EN MODERN ARITMA TESİSİ”

Antalya’nın Karacaören’den içme suyu alınacağı dönemlerde ciddi çalışmalar yapıldığını ve dünyanın en modern arıtma tesisinin Varsak’ta yapılacağını söyleyen Coşkun, “ Bu havzalar hükümlerle koruma altına alındı. Balık çiftlikleri donduruldu. Karacaören ve çevresi kontrol altına alındı. Karacaören 1 ve 2 barajından numune alınıyor ve kimyasal analizde kirlilik olmadığı yönünde. Dünyanın en modern arıtma tesisi olacak. Antalya’mızın içme suyunu güvence altına alacağız”