DRONE DENETİMİNE “LİDER” DE KATILDI

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri Sakarya Bulvarı üzerinde trafik kurallarını ihlal eden sürücüler için yaptığı drone destekli denetimine Lider Medya ekibi de katıldı.

AHMET ARĞILLI/BAYRAM OKUDAN

Antalya’da Emniyet güçleri trafikte huzur ve güvenin sağlanması için çalışmalarına devam ediyor. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri ve Lider Medya ekibi, Sakarya Bulvarı üzerinde trafikte sürücülerin kırmızı ışık ihlali yapıp yapmadığını, yayalara yol verip vermediğini ve emniyet kemeri takmayan sürücüleri denetlemek için drone destekli denetim yaptı.

LİDER TV İLE DENETİM

Lider Medya ekibine trafik denetimine katıldığı için teşekkür eden Trafikten Sorumlu Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Çalhan, “Kamuoyu bilgilendirmesi yaptığınız için teşekkür ediyoruz. Kasım ayında düzenlenen ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ kampanyası adına çalışmalarımız devam ediyor. Burada amaç toplumda trafik bilincini oluşturma adına denetimler havadan, karadan, helikopterle, drone ile yapılan denetimlerimiz olmakla birlikte, bugün sizinle müşterek drone denetimi gerçekleştirdik” diye konuştu.

“DENETİM, EĞİTİMDİR”

Drone destekli denetimin faydalarını gördüklerini belirten Hüseyin Çalhan, “Drone denetiminin kesinlikle faydalarını görüyoruz. şehir içinde özellikle üzerinde durduğumuz konular yaya geçitleriyle, kırmızı ışık ihlalleriyle, kask kullanımı, emniyet kemeri kullanımı ile ilgili öncelikli olarak bunlar;  şerit ihlalleri, sol şeriti devamlı kullanma gibi kural ihlallerini drone ile denetlemek suretiyle sürücüleri hem bilgilendiriyoruz hem eğitiyoruz. Denetim, eğitimdir. Kamuoyu bilgilendirmesini tüm gücümüzle devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMAN DENETLENİYOR”

Drone destekli denetim hakkında bilgi veren Çalhan, “Drone destekli denetim, sürücüler üzerinde havadan yapılan denetimdir. Helikopter bir, drone ikinci denetim şeklimizdir. Bununla ilgili sürücüleri, 7/24 denetlendiğini, suçu nerede işlerse işlesin, yakalanabileceği algılama riskini yüksek tutmak amacıyla özellikle havadan denetimi önemli buluyoruz. Burada amaç, sürücüler her zaman her yerde denetleniyor. Sürücülerin 7/24 kurallara uyulması yönünde mesaj vermek istiyoruz. Antalya’da, helikopter ve drone denetimi periyodik olarak devam ediyor” dedi.