DOSTLUK BAĞLARI LİDER’DE PEKİŞTİ

Dünyaca ünlü Kırgız Edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un heykelinin açılışı için Antalya’da bulunan Kırgızistanlı iş insanı Keneshbek Alian Uulu, Heykeltıraş Arykov Boobek ve Gazeteci Usmanouar Barno ve ülkenin önde gelen iş insanları Lider Medya’ya ziyarette bulundu.

Muratpaşa Belediyesi’nin Güzeloba Mahallesi’nde bulunan ve yakın bir zamanda kitap kafe olarak da hizmet vermeye başlayacak Cengiz Aytmatov Parkı’nda, dünyaca ünlü Kırgız edebiyatçının heykelinin açılışı törenle yapıldı. Heykelin açılışında sonra Lider Medya’ya ziyarette bulunan Kırgızistan uyruklu İş İnsanı Keneshbek Alian Uulu, Heykeltıraş Arykov Boobek ve Gazeteci Usmanouar Barno ve ülkenin önde gelen iş insanlarını Lider Medya Genel Yayın Yönetmeni Sabri Çağlar tarafından ağırlandı. İki ülke arasındaki dostluk bağlarının pekiştirilmesine amacıyla yapılan ziyaret kapsamında Kırgızistanlı misafirler ziyaretten duydukları memnuniyet adına Çağlar’a plaket takdim etti. Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ilişkileri ilerletmek adına yapılan görüşmenin ardından Lider Medya binasını gezen misafirler, Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulundu.

“DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ”

Cengiz Aytmatov’un heykelinin yapımında katkısı bulunan Kırgızistanlı İş İnsanı Keneshbek Alian Uulu 30 yıldır ticaretle ile uğraştığını söyleyerek, “Biz Antalya’ya iki ay önce gelmiştik ve Antalya’yı dünyanın en güzel şehri gibi gördük. Türkiye ile Kırgızistan coğrafyaları arasındaki ekonomik durumu düzeltmek istiyoruz. Ve daha da derecemizi yükseltmek istiyoruz. Medeniyet ve ekonomi tarafından bir iş yürütmek istiyoruz. En ünlü yazarımız Cengiz Aytmatov’a biz çok değer veriyoruz ve Aytmatov her Kırgız’ın kalbindedir. Cengiz Aytmatov adına yaptırmak için öncelikle Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a ve beraberimde gelen insanların katkısına ve ünlü heykeltıraşımız Arykov Boobek’e bununla beraber yanımızda bulunan bütün Türk kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Her insan katkıda bulundu, çok emek verdi bu heykeli yaptırmak için. Aynı zamanda sadece heykel değil Cengiz Aytmatov adına kütüphane de açıldı” ifadelerini kullandı.

“BU BİZİM İÇİN BİR TARİH”

Dünyaca ünlü Edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un heykelini 4 yıl gibi bir sürede yaptığını açıklayan ünlü Heykeltıraş Arykov Boobek, “Kırgızistan’da medeniyet tarafına katkı bulunan insan olan Cengiz Aytmatov adına açılan heykel hepimiz için güzel bir anı oldu. Bu bizim için bir tarih. Cengiz Aytmatov anıtını getirebilmek için uzun uğraşlar verdik. Başka bir ülkeden buraya getirmek için evrak işlemleri gibi zorlukların hepsini atlattık. Ve Cengiz Aytmatov’un parkının açılışına en çok belediye başkanı tarafından yardım gösterildi. Bir hafta içerisinde çok güzel işler başarıldı. Ben heykeli getirdiğim zaman heykeli koymak içinde katkıda bulunmak istedim. Belediye başkanı ‘biz kendimiz yapacağız’ diyerek çok emek verdi. Sadece heykel değil Kırgızistan’dan 37 tane tablo getirildi. Bir sergi alanı var şimdi. Tablo sevenler var ise sergimize çağırmak istiyoruz” diye konuştu.