DOSTLARIMIZ İÇİN 'HAYDİ' ANTALYA

Gün geçtikçe artış gösteren hayvanlara yönelik şiddet ve suç olayları ile ilgili yeni dönem başladı. Türkiye’de ilk olarak Antalya’da faaliyete geçen Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nde görevli Komiser Yardımcısı Emel Ünlü, “Gönüllülük esasına göre başvuru ile eğitim alarak, hayvanlara karşı işlenen suçlara karşı dikkatli ve titiz bir şeklide çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi

Geçtiğimiz günlerde Emniyet ve Jandarma'da yeni dönemin başladığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma Şube Müdürlüğü’nün kurulduğunu, bu çerçevede 81 ilde çevre, doğa ve hayvan koruma ile ilgilenen 260 polis memurunun görevlendirildiğini açıkladı.  8-10 Haziran tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi Temel Eğitim Kursu'nda eğitim alan polisler ilk olarak Antalya’da sahaya indi. Polisler, hayvanlara yapılan herhangi bir şiddet, kötü davranış ve istismar konularında 155 numaralı hattan veya telefon uygulaması olan Hayvan Durum İzleme (Haydi) üzerinden gelen ihbarları değerlendirecek. ‘Haydi’ telefon uygulamasını indiren vatandaşlar, kendi isim ve bilgilerini girerek çevre, doğa ve hayvanlarla alakalı gördükleri olumsuzluklar ve hayvanlara yönelik şiddetle ilgili ihbarda bulunabilecekler. Eğitimli personeller de arka tarafına hayvanlar için kullanılabilecek özel kafesler yapılarak, alanda kullanacakları teçhizatların temin edildiği araçlarla olay yerine intikal edecek. 

HAYVANLARA ŞİDDET CEZASIZ KALMAYACAK

Gönüllülük esasına göre başvuru yaparak eğitimlerini tamamladıklarını ve hayvan, doğa sevgisiyle görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını söyleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma Büro Amirliği’nde Büro Amiri Emel Ünlü, işlenen suçların karşılıksız kalmaması gerektiğini belirtti. Ünlü, şöyle devam etti: “Son dönemde çevreye, doğaya ve hayvanlara karşı işlenen fiillerin artması, özellikle hayvanlara karşı kötü davranma, dövme, eziyet gibi olayların sıklıkla gerçekleşmesi, hayvanlar kullanılarak bazı suçların işlenmesi bu kapsamdaki suçların önlenmesi, sorumlular hakkında adli ve idari işlem tesis edilerek takip ve koordinasyonun sağlanması amacıyla çalışmalara başladık. 81 İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlükleri bünyesinde ülke genelinde şuan için 260 personel Ankara’da eğitim alarak çevre doğa ve hayvanları koruma büro amirliklerinde görevlendirildi.  Antalya genelinde şuan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği olarak aktif görev yapmaktayız. Böyle bir göreve gönüllülük esasına göre başvuru yaparak eğitim alan bizler, hayvanlara karşı işlenen suçlara karşı dikkatli ve titiz bir şeklide çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ayrıca çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suç ve kabahatlerin engellenmesi veya işlenen suç veya kabahatlerin karşılıksız kalmaması ve ivedilikle müdahale edilebilmesi için etkin bir ihbar, şikayet, istek mekanizması olan Hayvan Durum İzleme ‘Haydi’ uygulaması hazır hale getirilmiştir. Bu sayede işlenen suç ve kabahatlere ivedilikle müdahale edilebilmesi sağlanmaktadır.”

FATMA ARSLAN