‘DOST’ DEDİĞİN, VİTAMİN GİBİDİR!

Bugünün önemine binaen farklı bir konuya değineceğim. ‘Dost’luk üzerine birkaç kelam edeceğim. Bana göre ‘dost’ vitamin gibi bir şey. Hele hele gurbette doping etkisi yapar.

Hani derle ya, “Kendisiyle dost olanın gönül kapısı herkese açıktır” diye. Hakikaten bazı insanlar böyledir. Gönül kapısını, sevgi ve tevazu ile açan insan bu kişiler, bazılarına ışık olur, onların yollarını aydınlatır.

Bir süre önce “Adam gibi adam” diye Milletvekili Mustafa Köse’den bahsetmiştim. Partisinden çok benim için insanlığı önemliydi Köse’nin. Hakikaten öyle biri. Her zaman Hz. Mevlana’nın dediği gibi, “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” sözü gibi. Olduğu gibi ve göründüğü gibi olan bir insan evladı.

İster Antalya’da ister Ankara’da. Her daim ne zaman ararsanız arayın elinizden tutan, yolunuza ışık olan bir isim. Gurbette kapısı gece-gündüz çalınabilecek bir insan evladı.Mustafa Köse’yi bilenler bilir. Siyasetçiden öte içten bir dosttur partili partisiz herkese. Telefonunu her daim açık tutar. Hiç ayrım yapmadan cevap verir.

İşte bizim insanımızın aradığı budur.  Çünkü insanın sorunlarının çözülmesi zor bir yumak haline gelmişse tek çaredir iyi bir dosttur. Dost dediğimiz su gibi, ekmek gibidir.

Köse de böyle biridir. Senin ona ne zaman ihtiyacın olduğunu bilir ve anında yanında olur. Gerçek bir dosttur kendisi. Sıkıntınız olduğunda sizi tek başınıza bırakmaz, dinler, çare arar ve bulur.

Aslında, , kırk yıllık dostların birbirini yok saydığı, selamı bile esirgediği bu günlerde Köse gibilerini bulmak metrelerde yerin altında elmas bulmak gibi bir şey sanırım.

Dostluğa ve dostlarımıza sahip çıkarsak, yaşama sevincimize artı güç, enerji kazandırır, mutlu oluruz. Mustafa Köse ‘vitamin’ gibi bir ‘dost’tur. Bu nedenle de kendisini klonlasak mı bilemiyorum.

Her arayanın derdine koşan ve derman olmaya çalışan Köse, dost olduğu kadar güvenli bir sığınak aynı zamanda. İnanmayan denesin.

BU ALIMA DİKKAT

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 47 farklı branşta 646 personel alımı için duyuru yaptı. Hem de KPSS şartı aranmayan bir alım bu. Antalya İnsan Kaynakları A.Ş. bünyesine alınacak bu kadar insan.

Kimisinin şehir merkezinde kimisinin de ilçelerde görevlendirileceği açıklandı 646 kişinin. Alımı yapılacak meslek gruplarına şöyle bir göz attım. Köpek eğitmeninden hayvan bakıcısına, temizlik görevlisinden diş hekimine kadar ne ararsan var.

Deniz otobüslerini satılığa çıkan Büyükşehir Belediyesi’nin bir gemici araması dikkatimi çekti. Yalnız haşere ile mücadele işi bu yıl sıkı tutulacağa benziyor. Çünkü 119 filitçi (hayere ilaçlama işçisi) alımı da yapılacakmış!

Ancak asıl dikkat edilmesi gereken sayısı yüzleri aşar beden işçisi alımları. Bunun bir seçim yatırımına ve partizanlığa dönüşmemesi için gerçek ihtiyaç sahiplerinin işe alınmasına özen gösterilmeli.

Unutmadan; başvurular başlamış.

SERVİSLER ZAMLANDI

Antalya’da toplu ulaşımdan sonra öğrenci servis ücretlerine de zam yapıldı.  Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu kararına göre yeni tarifi ikinci yarıyıldan itibaren geçerli olacak.

Alınan karar ile devlet okullarında, 0-3 kilometre 310 TL, 3-6 kilometre 315 TL, 6-10 kilometre 340 TL, 10-15 kilometre 345 TL oldu. 15 kilometre üzerindeki her kilometre için 5.50 TL ilave edilecek.

Kardeş indirimi, gerekli belgeler ibraz edildiğinde aynı servisi kullanmaları halinde yüzde 5 olarak uygulanacak. Şehit çocuklarına ise yüzde 50 indirim zorunlu.

Özel okullarda ise servis ücretleri, 0-3 kilometre 390 TL, 3-6 kilometre 400 TL,  6-10kilometre 420 TL, 10-15 kilometre ise 445 TL olarak belirlendi.