DÖŞEMEALTI'NDA ANKET SAVAŞLARI

Antalya kulislerinde, son günlerde yaşanan anket savaşları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ile ilgili yapılan anket çalışmasının ardından, Döşemealtı’nda da Başkan Turgay Genç hakkında, vatandaşlardan üzerinden kamuoyu araştırması yapıldığı ileri sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde vatandaşları cep telefonuyla arayıp Elmalı Belediye Başkanı ile ilgili sorular yöneltilen anketin ardından şimdi de Döşemealtı’nda yapılan kamuoyu araştırması dikkat çekti.

ANKET Mİ, ALGI MI?

‘Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’i, Konyaaltı Belediyesi’nde görmek ister misiniz?’ sorusuyla başlayan ve 'milletvekili olmasını ister misiniz?',  'belediye başkanlığını başarılı buluyor musunuz?' gibi soruların sorulduğu iddia edilen anketin kim tarafından ve ne amaçla yapıldığı bilinmiyor. Kulislerde konuşulanlara göre, geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi Turgay Genç’in Konyaaltı Belediyesi’nden aday olma amacı taşıdığı veya milletvekilliğine geçmek için bir algı operasyonu yapıldığı düşünülüyor.

BİR BELEDİYE, İKİ BAŞKAN

Diğer yandan yapılan anketle, Konyaaltı Belediye Başkanlığı yarışında adını şimdiden duyurmak istediği öğrenilen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in çalışmalarını beğenmediği görüşünü gündeme taşıdı. Ankette sorulan Konyaaltı Başkanlığıyla ilgili soru, Döşemealtı Belediye Başkanının kendi partisinden olan Konyaaltı Belediye Başkanı ile rekabet içerisinde olduğu ve şimdiden bir kamuoyu araştırması yaptığı düşüncesini akıllara getirdi.  

BAYAR: TRAJİKOMİK BİR OLAY

Döşemealtı’nda yapılan anket ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, Döşemealtı’nda yapılan anketi trajikomik olarak değerlendirdi. Bayar, “Döşemealtı’na hiçbir katkısı olmayan,  halktan kopuk bir belediye başkanının 200 bin nüfuslu Konyaaltı gibi bir ilçeye aday olmak için şimdiden anket yaptırması çok düşündürücü. Ayrıca trajikomik olan durum ise anketi yaptıran Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile aday olmak istediği ilçenin Belediye Başkanı Semih Esen’in aynı partiden olması.  Şuan görevde olan iki CHP’li belediye başkanının düştüğü durum oldukça dikkat çekici” ifadelerini kullandı. 

“PERDE ARKASINDA KİM VAR?” 

Olayın perde arkasında Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in olabileceğini belirten Başkan Bayar, “Acaba bu olayın perde arkasında Muhittin Böcek mi var? Sorusu akıllara geliyor. Böcek, arasının kötü olduğu Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen yerine destek verdiği Turgay Genç’i ön plana mı çıkarmak istiyor? Vatandaş zaten CHP’li belediyelerin belediyecilik zihniyetinden memnun değilken bir de CHP içindeki kısır çekişmeler ile kaybedecek vaktimiz yok. Siyasi ayak oyunlarına değil vatandaşın hizmete ihtiyacı var. CHP’li belediye başkanları seçime kadar birbirleri ile kavga edeceklerine Antalya ve ilçelerine hizmet etsinler” sözlerine yer verdi.  

VATANDAŞ ANKETE TEPKİLİ

AK Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım ise söz konusu anketle ilgili vatandaşlardan hizmetlerin puanlanması istendiğini ancak söylenilen hizmetlerin aslında yapılmadığını belirtti. Başkan Kıvrım, “Ankette, yaptıkları hizmetleri anlatmışlar. ‘Hastane yaptık, 900 kilometre yol yaptık’ gibi aslı olmayan şeyler söylenmiş. Hizmetlerin puanlanması istenmiş. 900 kilometre yolu nasıl yapmışlar? Herkesin tepkili olduğu bir anket oldu”  şeklinde konuştu.  

“SÖZ VAR İCRAAT YOK”

Döşemealtı  Belediye Başkanı Turgay Genç’in verdiği sözleri yerine getirmediğini söyleyen Başkan Kıvrım, “Verilen sözlerin hiçbirisi tutulmadı. Vaatler havada kaldı. Belediyenin sahada çalışması çok zayıf. Döşemealtı köy gibi kalmaya devam ediyor. Son günlerde gündem olan Kırkgöz Gölü ile ilgili de 2 dönemdir söz veriliyor ama bir icraat yok. Şu anda sadece yer satıyorlar. İlçenin bütün gayrimenkullerini nakde çevirip sağda solda yiyorlar. Yerler satılıyor ama paraların nereye gittiği belli değil” şeklinde konuştu.