DÖŞEMEALTI’NDA İLGİNÇ OLAYLAR

Antalya’da ilçe belediyelerinde usulsüzlük ve yolsuzlukların ardı arkası kesilmeyecek gibi. Dün Elmalı Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesi’nde yaşanan olayları gündeme getirdik.

Burada yaşananları bugün ve birkaç gün daha okuyacaksınız. Çünkü açılan dosyadaki enteresan olaylar hayli ilginç. Sahte evrak ile ihale alımı, evrakta tahrifat ve daha neler neler…

Neyse biz bugün bu konuyu şöyle bir kenara bırakalım ve siz haberi okumaya devam edin. Biz başka bir ilçemizdeki rantlarla ilgili iddiaları gündeme getirelim.

SATMADIK YER BIRAKMADI

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın geçen gün düzenlediği basın toplantısındaki eleştirilerinden Döşemealtı’nın CHP’li Belediye Başkanı Turgay Genç’te nasibini almıştı.

Taş, Genç’in sürekli arazi sattığını, buna rağmen çalışanın maaşını ödeyemediğini söylemişti. Görünen o ki, yine Taş’a büyük bir malzeme çıkacak. Çünkü; yakında bu ilçede dedikodusu bol bir ihale var. İddia korkunç. Öyle böyle değil.

Döşemealtı Belediyesi’nin kendi mülkiyetinde bulunan Yağca Mahallesi 8734 ada 1 parseldeki 82 bin 466 metrekarelik alan ile 8735 ada ve 5 parseldeki 101 bin 323 metrekarelik iki alan, ilçe belediyesinin telifi ile Büyükşehir Meclisine getirilmişti.

Büyükşehir Meclisi de 1/5000 ve 1/25000 ölçekli nazım imar planlarında bu alanları temalı parktan rekreasyon alanına dönüştürmüştü. Sonra da 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında üst ölçeklere uygun olarak bu alana 0,05 emsalle yapılaşma izni verildi.

Döşemealtı Belediyesi de ardından bu alanları sermaye artırımı yapabilmek için belediye şirketi Döşeme Yol’a devretti. İşte kıyamet bundan sonra koptu. İddialar birbirini kovaladı.

Bu iki alandan 101 bin 323 metrekarelik olanı iki arada, bir derede ‘Rekreasyon’ alanından ‘Turizm’ alanına çevrilip ihaleye çıkarılmış. Bir gurbetçiye de 45 milyon liradan satışı yapılmış.

Oysa, orada emsal arsaların metrekaresinin 1000 liradan gittiği söyleniyor. İddiaya göre, normalde 101 milyon 323 bin liradan satılması gereken arazi yarı fiyatından daha az bir fiyata gitmiş. Sonra da ihalenin ardından hemen söylenti başlamış. Bu gurbetçi Başkan Turgay Genç’in yakınıymış diye!

Kulaktan kulağa yayılan bir mesele ise dudak uçuklatan cinsten. Daha bu arazinin tapu devri yeni sahibine yapılmadan 0.05’lik emsal 0.40’a çıkarılmış. Yani yapılaşma 8 kat artırılmış. Arazinin değeri durduğu yerde 8 kat birden artmış.

Bu olay Antalya Büyükşehir Belediyesini denetleyen bir müfettişin dikkatini çekmiş. Bunun akabinde Döşemealtı Belediye Encümeni, gelen rapor nedeniyle apar topar satışı iptal etmiş.

Ancak, önümüzdeki günlerde bu yerin yeniden ihale ile satışı gündemde gelmiş durumda. Bana kadar gelen iddiaya göre, ihalenin yine bu gurbetçiye verileceği. Sağdan soldan soruşturdum, arazinin 100 milyondan aşağı bir fiyata satılması devletin zarara uğratılması anlamına geliyor.

İhaleyi takip edip göreceğiz.

KİM BU VELTAN, NEYİN NESİ?

Döşemealtı’nda ilginç iddialardan bir diğeri ise Bahattin Yıldıray Veltan konusu. İlçede yaşayan kimi durdurup sorsanız bu konudan “İllallah” diyor.

Bir önceki dönem CHP Antalya’da İl Başkan Yardımcısı olan Veltan, ilçeye tezgah kurmuş. Hatta “Muhittin Böcek ile dirsek teması içinde” gibi sözlerle başka bir ima oluşturulmaya çalışılıyor. Bunları ben değil Döşemealtılılar anlatıyor.

Hatta, “Duyduğumuza göre, AKM’deki 7 Mehmet Restoran’ın hemen bitişiğinde yer alan eski EKDAĞ yönetim binası bu adama peşkeş çekiliyor. Bahattin Yıldıray Veltan efendi restoran yapacakmış. Tahsis yapılmış bile” deniliyor.

Yahu, siz 7 Mehmet’i kıskanıp birine rant sağlamak için o güzelim parkı hebamı edeceksiniz yoksa. Veya burayı CHP’lilerin buluşma noktası mı yapacaksınız Allah aşkına?

Bu eski CHP İl Başkan Yardımcısı Bahattin Yıldıray Veltan’ın Döşemealtı’nda da emlak, yatırım ve danışmanlık firması açmış. Niye? Aklıma deli sorular geliyor, “Acaba kalan 3-5 arsayı buradan mı ranta çevirecekler” diye.

Bu konu öyle bir hal almış ki sanki CHP İl Yönetimi bu şahsa resmi bir görev vermişçesine belediyede kimin işi varsa yol Bahattin Yıldıray Veltan’dan geçiyormuş. Bu işte bir iş var ama yakında kokusu çıkacağa benziyor.

Çünkü ‘Hiçbir sır gizli kalmaz’ diye atasözümüz var.

NE BİTMEZ SONMUŞ BE!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Güneş Doğudan Yükseliyor’ adını verdiği Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi bırakın 4 bilinmeyenli bir denklemi yılan hikayesine döndü. CHP’li Muhittin Böcek’in göreve gelir gelmez 3 ay içerisinde projeyi bitirme vaadi Antalya’nın 50 dereceye varan sıcaklarında buharlaşıp uçtu.

Ben 12 kez ‘Son aşamaya geldi’ den sonra saymayı bırakmıştım. Her ay bir ‘son’ açıklaması artık kabak tadı verdi. Üzerinden kaç açıklama geçti bilemiyorum ama yine açıklama geldi.

Bu kez sağdan soldan değil Böcek’in kendisi tarafından. Hem de birkaç gün önce, “Yarım kalan, halkın yararına olan projeleri tamamlayacağız’ sözümüzü tutuyoruz.  Misafirlerini 2 bin 500 yıllık tarihi yolculuğa çıkaracak Nekropolis Müzesi'nde çalışmaların sonuna geldik” cümleleri ile.

Alın size yine ‘son’ kelimesi ile yeni bir açıklama. İster inanın ister inanmayın. Burası açılır mı açılmaz mı, ömrümüz yeter mi yetmez bilemem ama bu sonlar hiç bitmeyecek gibi geliyor bana.

Ama bu kez ‘son’ diyen Başkan Muhittin Böcek olunca ‘Şehr'ül Emin’e inanmaktan başka çare yok.