DÖŞEMEALTI ÇIKMAZ SOKAK

Antalyalılar bilir; Döşemealtı ilçesi bu şehrin nefes aldığı bir bölgeydi. Gel zaman git zaman betonlaşmaya ayak uydurdu. Bunda en büyük hata ilçe yöneticilerinin.

Son 10 yıldır neredeyse bırakın nefes almayı kaçılacak bir ilçe haline geldi Döşemealtı! Bunda da hiç kuşku yok ki ilçe yöneticilerinin önemli rolü var.

Lafı eveleyip gevelemeden konuya gireyim. Ancak önce makarayı geriye sararak. CHP’den Turgay Genç’in belediye başkanı seçilmesi ile ilçenin kaderi öyle bir değişti ki hiç sormayın.

Yaşananları tek tek anlatmaya kalksak inanın kitap olur. Ben hafızamda kalan birkaç meseleyi aktarayım. 2014 yılında seçim müziğini yaptırdığı grupla bin liralık KESİK ÖDEME nedeniyle gündeme geldi.


Döşemealtı’na yapacağını vaat ettiği 5 yıldızlı ‘Kırkgöz Gölü Yaşam Vadisi Projesi’ hayalden öteye gidemedi. KIRKGÖZ, basiretsizlik ve beceriksizlik yüzünden çöplüğe döndü, Antalya’nın su kaynağının kirlenmesine de seyirci kalındı.

Turgay Genç tarafından 2017 yılında Yeşilbayır Mahallesi'nde 6 bin metrekarelik alanda temeli atılan Gençlik Merkezi 6 milyon lira harcamayla yapıldı. Uzun süre açılışı yapılmadı ve içi EVRAK ÇÖPLÜĞÜNE dönüştürüldü.

Hatta öyle zamanlar oldu ki kavgalara bile adı karıştı. 2021 yılında ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 1 YIL 3 AY HAPİS CEZASI aldı. Ancak ceza ‘Hükmün açıklanmasının geri bırakılması’ kararı verilerek ertelendi.

Düzlerçamı Mesire Alanı’nda yaşanan İHALE USÜLSÜZLÜĞÜ davası var. Çalışanlarının parasını ödeyemeyen Başkan Turgay Genç, 2020 yılında bu davada mesire alanını ‘Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik Spor Kulübü Derneği’ne 5 yıllığına usulsüz kiralamaktan’ yargılandı.

Tabi bunlar benim aklımda kalıp yer edenler. Lakin bugünkü konumuz YAĞLI GÜREŞLER. Hal böyle olunca bir de güreşte 2018’de yaşanan AĞALIK SKANDALI konusu var.

‘Altın Kemer’in ebedi sahibi olan Osman Ali Avcı’nın ağalık parasını ödemediği belirlendi. 3 yıl üst üste 'Güreş Ağası' seçilen Osman Ali Avcı, ağalık ihalesinde verdiği toplam 707 bin liralık bağış sözünü yerine getirmediğini ve hiçbir ödeme yapmadığını açıkladı.

Avcı, o dönem Mali Suçlar Büro Amirliği'nde verdiği ifadede: "Altın Kemer'i aldım ama ağalık parası ödemedim" diyerek SKANDALI TESCİLLEDİ. Hem de BEDAVA AĞALIK yaptığının üstüne basa basa.

İnanın daha yazacak onlarca hikaye, konu ve SKANDAL var. Amma bugünkü YOLUN SONU ve ÇIKMAZ SOKAK misali bir olay. Yer yine Döşemealtı Belediyesi.

Konunun detaylarını LİDER GAZETE’nin manşet haberinde okuyacaksınız!

Turgay Genç onca SKANDALDAN akıllanmamış, ders çıkarmamış olmalı ki YAĞLI GÜREŞTE YENİ BİR SKANDAL yaşanmasına yol açtı. Mübarek adam SKANDALSIZ BİR GÜN yaşayamıyor sanki.

Başkan seçildikten sonra 2017 yılında 13. Döşemealtı Altın Nar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni yaptı. 2018’de ekonomik gerekçeleri gösteren Başkan Genç, çalgı çengiye para bulurken ata sporu yağlı güreşe para bulamadığını söyleyip hiçbir şey yapmadı.

Sonraki yıllarda KORONAVİRÜS gerekçe gösterilip es geçildi. Bu tamı tamına 6 yıl süre geldi. Sanki virüsten pehlivanlar kırılmış, ilçe halkı helak olmuş gibi!


Turgay Genç arazileri satıp, konser üstüne konser düzenledi; İLÇE PARAYA KAVUŞTU zannedildi. Çünkü bu yıl güreşler ufukta belirmişti. Başpehlivan Ali Gürbüz kadroya dahildi. Herkes heveslendi.

Ardından 15 Ekim 2023 Pazar günü 13. Döşemealtı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yapılacağı açıklanıp Türkiye Geleneksel Yağlı Güreşler Federasyonu’nun takvimine ekletildi. Önceki gün o tarih geldi çattı amma ne güreşçi ne de güreş ortada yoktu. Gözler Genç’i aradı.

Bu arayış çok uzun sürmedi. SKANDALLARIN adamı Başkan Turgay Genç, Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Döşemealtıspor’un Denizli Irlıganspor ile oynadığı maçta çıktı. Maçı tribünden izleyen Genç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, güreşten dem vurmadı. Genç; futbolcu, teknik ekip ve taraftara teşekkür etti.


Hani bir laf vardır, “EZANDA KULAĞI OLMAYANIN NAMAZDA GÖZÜ OLMAZ” diye. Genç’in yaptığı da buna benziyor. Hani yağ fiyatlarındaki artışı gerekçe gösterse bir nebze anlaşılacak ama o da yok.

Vallahi Başkan Turgay Genç’in aklının başka yerlerde olduğu söylentisini ‘Sağır Sultan’ bile duydu. Zaten Konyaaltı olmadı, Kurultay Delegesi de olamayınca sanırım Döşemealtı’nın ÇIKMAZ SOKAK olduğunu o da anladı.

Umarım seçime kadar Döşemealtı başka SKANDALLARLA karşılaşmaz. Yoksa ÇIKMAZ SOKAK DÖŞEMEALTI’na giren çıkamaz, yönünü bulamaz hale gelir diye endişem var!