DONDURMA YALADIK DİYE OY VERİLMEZ!

Yerel seçim adrenali artık iyiden iyiye hissedilmeye başlandı. Özellikle CHP’nin Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’da yeniden aday göstermesi ve akabinde AK Parti’nin aksiyon alışıyla ortam hareketlendi.

Nitekim dün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 11’i büyükşehir, 15’i il belediye başkan adaylarını açıkladı. İstanbul’daki aday tanıtımı ile Cumhur İttifakı’nın seçim startı da verilmiş oldu.

Antalya’da ise AK Parti başta olmak üzere CHP’de dahil hala hiçbir partinin büyükşehir adayı belli değil. Ortada isimler dolaşsa da, sosyal medyada isimler zikredilse de bunların hepsi hikâye.

Bunun nedenini dün herkes anladı. Özellikle AK Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bitti, tamam” demeden hiçbir şey kesin ve garanti değil. Kaldı ki akşam söylenen sabah değişebilir.

Hal böyle olunca insanların aklı ve duyguları ile kimsenin oynamaya hakkı yok. Çünkü kesin ve net olmayan bir konuda; insanları meşgul etmenin, tartıştırmanın, bir mana ve ehemmiyeti yok.

Bu saatten sonra yapılacak aday açıklamasını sabırla beklemek gerekir. Aksi halde yapılacak bir hata hem o aday adayına hem de destekçilerine büyük zarar verip hayal kırıklığı yaratacaktır.

Buraya kadar sanırım mevzuyu anlattık ama asıl başlıktaki mevzuya giriş yapamadık. Belki “Nedir bu dondurma yalama meselesi” diye merak edenleriniz olmuştur. Hemen girelim o zaman mevzuya.

Efendim, bir seçmen herhangi bir belediye başkanı adayına neden ve neye göre oy verir? Kara kaşına, kara gözüne mi, karizmasına mı, yoksa çok iyi laf sokmasına veya iyi ayar vermesine mi?

Sizce hangisi? Sizi bilmem ama bana göre projelerine veya görevde ise yaptıklarına göre oy verilir. Tabi göreve gelen her belediye başkanı, adayken verdiği sözlerin ne kadarını gerçekleştirir, o da başka bir konu.

Ama bir belediye başkanı adayı projeleriyle diğer adayların önüne geçmelidir. Bizdeki siyaset bu şekilde işlemiyor maalesef. Hep bundan değil mi zaten çekilen sıkıntılar?

Geçtiğimiz günlerde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, Antalya İş İnsanları Derneği’ne konuk olmuş. Tam da bu mevzu ile ilgili çok güzel sözler söylemiş!


Sosyal medyaya yansıyan görüntülerden çözebildiğim kadarını sizlere aktarıyorum. İşte ATSO Başkanı Bahar’ın “Her sözü bir inci tanesi” gibi olan o cümleleri:

“Yani aynı köylüyüm diye oy verilmez. Beraber dondurma yaladık diye de oy verilmez. Aynı futbol takımında oynadık diye de oy verilmez. Oy çalışana verilir. Çalışmıyorsa gönderilir. Bu anlayışı lütfen bırakalım yoksa çalışana haksızlık. Seviyorum sevmiyorum; o papatya falı ile alakalı. Oy verme işi en kritik iş. Taraf tutar gibi kişi tutmamak lazım. Koy iki resmi hangisi daha çok çalışıyorsa ona oyunu at. Çalışmayanı gönder gitsin. Çünkü o çok uzun süre çalışmaz…”



ATSO Başkanı Ali Bahar, genç iş insanlarına altın gibi bir öğüt vermiş. Özellikle Antalya’nın yerlisi olanların buna dikkat etmesi lazım. Neden mi? Adaylardan, “Abilerin gülü” deyip sarılana çok itibar ettiğinizi iyi biliyorum.

Bahar da bu minvalde sözler söylemiş. Hani, “Beraber dondurma yaladık diye de oy verilmez” demiş ya. İşte “Abilerin gülü” deyip sarılma meselesi de aynen böyle.

Lafın özü sandık 31 Mart’ta önümüze geldiğinde oy vermek için hiçbir adayın kara kaşına kara gözüne hayran olmayalım. Bilinçli olalım yeter. Yaşadıklarınıza bir bakın öyle karar verin.


Şu da bir gerçek: Seçmen oy verdiği partinin veya adayın her şeyini onaylamak zorunda değildir. Bu mümkün de değildir zaten. Muhakkak ki oy verdiğiniz partinin de katılmadığınız görüşleri, hoşlanmadığınız tutumları olacaktır.

Unutmayın. Bu seçim genel seçim değil, şehrin yöneticisinin seçimidir; parti değil. Şöyle yakın tarihe bir bakın ve dünya şehri Antalya için kimin hizmet edebileceğine karar verin.

Yoksa yaladığınız dondurma bademciklerinizi şişirir, nefes alamayacak hale gelirsiniz!


-----------------

EMEKLİLİĞE HAZIRLIK!

Son günlerde IŞILTILI HAYATI seçenler arasına katılan Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün emeklilik hazırlığı yaptığı yönünde kulağıma bilgiler geldi.

Yaklaşık 4 yıl önce yaşadığı SKANDAL AŞK ile gündeme gelen Öztürk’ün parti değiştireceği konuşuluyordu. İYİ Partili Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz ile birlikte hareket edip CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i bile ziyaret etmişlerdi.


Ancak bunun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Partimize operasyon yapıyorlar” çıkışı ile sükût-u hayale uğradığı iddia edildi. Yaşanan olay ile İYİ Parti’den adaylığının bile tehlikeli olduğu iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı.

Bunları ben değil Elmalı Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi olan isimler söylüyor. Benim duyduğumu sanırım Halil Efendi de duymuş olmalı ki evde salata yapma antrenmanlarına başlamış.

Hani ne olur olmaz, emekli falan olursa, evde yengeye mahcup olmamalı; öyle değil mi? Sanırım bu fotoğraf onun emeklilik hazırlığı yaptığının bir kanıtı…