DOLANDIRICILAR ORTAK OPERASYONLA YAKALANDI

Banka ATM'lerine kartın sıkışmasını sağlayarak para çekmek isteyen turistlere sözde yardım etmek bahanesiyle yaklaşan turistler ayrıldıktan sonra da kartı çıkarıp para çektikleri iddia edilen 4 şüpheli yakalandı. Ilıca-Kumköy ve Çolaklı Turizm Bölgelerinde aynı yöntemle Rus turistleri mağdur ettikleri belirlenen Ş.D., L.P., M.İ. ve A.A.isimli şüphelilerden A.A. hakkında adli kontrol kararı verilirken 3 şüpheli ise tutuklandı. 8 Eylül Salı günü aatil amaçlı gelen Rusya uyruklu turistler, Kumköy bölgesinde bir banka ATM’sinden para çekeceği esnada, yardım amaçlı iki kişinin yanlarına geldiğini ve işlem sırasında para çekemeden kartın atm'de kaldığını düşünerek ayrıldıklarını, kartın iptali için bankayı aradıklarında yaklaşık 32.000 Rus ruble paranın başka ATM’den çekildiğini öğrendiklerini belirterek jandarmaya müracaatta bulundu. 
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen soruşturma sonucu olayı gerçekleştirdikleri belirlenen Ş.D., L.P., M.İ. ve A.A. isimli 4 şüpheli yakalandı. 
Çolaklı Turizm bölgesinde başka Rusya uyruklu turistleri de aynı yöntemle mağdur ettikleri belirlenen şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.
Şüphelilerden  A.A. hakkında adli kontrol kararı verilirken Ş.D., L.P. ve M.İ. tutuklanarak Alanya Cezaevine teslim edildi.