DOKUMA 'KURNAZ'LIĞI

Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti’nin, “Yerel Yönetimler” toplantısı vardı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen ve yakın bölgelerden 200’e yakın belediye başkanının katıldığı toplantı, Dokuma Park içerisindeki “Bir zamanlar Antalya Müzesi”nin açılışı ile final yaptı.

AK Parti teşkilatlarının ve genel merkezden parti kurmaylarının yoğun ilgi gösterdiği toplantının en dikkat çekici ismi ise, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki idi.

Gerek Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmaları, gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönemindeki çalışmaları ile dikkat çeken özellikle belediyecilik anlamında duayen olarak kabul edilen bir isim Mehmet Özhaseki…

İşte o duayen ismin hem toplantı esnasında hem de sadece Kepez’in değil, Antalya’nın cazibe, bilim, kültür ve sanat merkezi haline gelen Dokuma Park alanında müze açılışındaki sözleri birilerinin uykusunu kaçırmış anlaşılan.

Çünkü; Özhaseki’nin konuşmalarının ardından hemen algı operasyonu yapmaya ve kendi akıllarınca da eleştiri yöneltmeye çalıştılar, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye…

Hem de Dokuma Park üzerinden. Bir Dokuma Park’a, bir de yapılan eleştirilere bakınca atalarımızın o “şaşkın ördek sözü” aklıma geliverdi.

Toplam 500 dönüme yakın Antalya’nın merkezindeki bir alanı adeta aslanın midesinden çıkar al hem de tapusuyla birlikte Antalya’ya kazandır, yetmesin içerisine kültür merkezleri, müzeler, bilim merkezi, kütüphaneler yap sonra da birileri senin üzerinden prim yapma sevdasına kapılsın.

Oh! Ne ala memleket. Aslında sen o eleştirileri fazlasıyla hak ediyorsun (!) Sayın Tütüncü…

Ne gerek vardı ki o kadar güzel eserler kazandırmaya? Birkaç heykel birkaç tane de çeşme yetmez miydi? Onların anlayışına göre “birkaç” bile fazla olur.

Hepsinden numunelik birer tane yap, sonra da geri kalan alanı ver birilerine onlar da bira festivali yapsın gönüllerince yiyip içip eğlensin yetmez mi?

Onlara göre yetebilir, ama yola çıkarken şov yapmak değil de, hizmet etme amacı taşırsanız yetmez.

İşte sadece Kepez’de yaşayanlar değil, neredeyse Türkiye’nin birçok yeri biliyor sizin taşıdığınız hizmet etme gayesini.

Sayın Tütüncü; boş tenekeden çok ses çıkar.

Türkiye’nin ve Antalya’nın siyasi mezarlığının kendini “Kurnaz” zanneden uyanıklarla dolu olduğunu hepimiz iyi biliriz.

O yüzden aldırmamak lazım o türden konuşanlara.

Hatta daha da hırslanmak,  vites yükseltmek lazım.

Eğer Kepez sınırları dar geliyorsa da hedefi büyütmek, daha da“BÜYÜK” hizmetler için yola revan olmak lazım.

Öyle değil mi?