DÖKÜLMÜYOR İMHA EDİLİYOR

Son aylarda sosyal medya platformlarında ürünlerini çöpe döken çiftçilere ait videolar oldukça büyük tepki çekiyordu. Çiftçilerin eleştirilere neden olan bu eyleminin ise aslında göründüğünden çok daha farklı olduğu ortaya çıktı.

SELMA KUNAR

Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz, konuya ilişkin Lider Medya’ya özel yaptığı açıklamada üreticilerin satılamayacak hale gelen ürünleri çöpe döktüğünü açıkladı.

TÜKETİLEMEYECEK ÜRÜNLER DÖKÜLÜYOR

Yılmaz, sosyal medyada yayılan ve televizyon kanallarında geniş yer bulan görüntülerin çarpıtıldığını ifade ederek, “Bizler bu görüntülerden, çarpıtılarak yapılan haberlerden rahatsızlık duyuyoruz. Döküldüğü görülen hiçbir ürünün para etme şansı yoktur. Ürün kendini kaybetmiş hale geldiği için üretici döküyor. Şu an çok yoğun sıcaklardayız ve aşırı üretim var. Sıcak nedeniyle 2-3 gün toplanmayan ürün satılamaz hale geliyor” diye konuştu.

“DÖKÜLEN ÜRÜNLER FİYATLARI ETKİLEMEZ”

Çöpe dökülen ürünlerin fiyatlara bir etkisinin olmayacağının ise altını çizen Yılmaz, “Ürünlerin para etme şansı yok. Ürünlerin fiyatları düşmesin diye çöpe döküldüğü iddia ediliyor. Bu ürünlerden yüzlerce kasa üretiliyor. 10-20 kasanın dökülmesi fiyatı değiştirmez. Daha fazla kasa dökülse bile değişmez. Bu haberlerin algı operasyonu olduğunu düşünüyorum. Çiftçi satılabilecek halde olan ürününü dökemez. Bizler de isteriz ki bu ürünler birinin boğazından geçsin ancak ürün yenilebilir halde olmadığı için dökülüyor” ifadelerini kullandı.