DOĞUKAN SİNİK VEDA ETTİ

4 milyon euro karşılığında Hull City’ye transfer olan ve Antalyaspor’un 56 yıllık tarihinin bonservis rekorunu kıran Doğukan Sinik, İngiltere’ye gitmeden önce açıklamalarda bulundu. 2011 yılında düzenlenen Minik Kramponlar projesinde keşfedilen milli futbolcu, rekor bonservisle transfer olmasıyla ilgili olarak, “Ben bir projeydim” dedi.

1966’da kurulan Antalyaspor’un bonservis rekorunu kırarak Hull City’ye transfer olan Doğukan Sinik, vedayı Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şubesi’nde yaptı. İngiltere’ye gitmeden önce gazetecilerle vedalaşan milli futbolcu, kariyeriyle ilgili olarak dikkat çekecek ifadeler kullandı. Hasan Akıncıoğlu’nun başkan olduğu 2011 yılında Futbol Direktörü Sedat Karabük’ün önderliğinde düzenlenen Minik Kramponlar projesinde keşfedilen başarılı futbolcu, rekor ücretle transfer olmasıyla ilgili olarak, “Ben bir projeydim” dedi.

 

“REKOR İÇİN MUTLUYUM”

Antalyaspor’dan rekor ücretle ayrılmasının kendisi için gurur verici olduğunu söyleyen Doğukan Sinik, “Bunun için çok mutluyum. Benim rekor kırmam, kulübün bir planıydı. Benim bu takıma gelişim bir plandı. Rekorla gitmem bir projeydi” sözlerine yer verdi.

“AYRILIK VAKTİ GELMİŞTİ”

Antalyaspor’a geleli 10 sene olduğunu ve artık ayrılık vaktinin geldiğini söyleyen Doğukan Sinik, “Çok güzel ve çok kötü günlerim oldu. Benim için artık vakit gelmişti. Hiç kafamda soru işaretim yok. Benim adıma duygusal bir veda oldu. 13 yaşında bu kulübe geldiğim zamanı hatırlıyorum. Çok güzel bir hikaye oldu. Antalyalı, Antalya'da büyümüş biri olarak gerçekten güzel bir hikaye oldu. Örnek bir hikaye oldu. Kolay olmadı. Bu yolda en büyük destekçim Nuri Şahin oldu. Artık yeni bir sayfa açılıyor. Bambaşka tecrübelerin olacağı bir yere gidiyorum. Her şey için teşekkür ediyorum.  Gazeteciler de bana desteklerini eksik etmedi. Yapılan yorumlar benim için çok değerliydi” dedi.

ETO’O VE NURİ ŞAHİN SÖZLERİ

Birlikte oynadığı dönemde Samuel Eto’o’nun, sonrasında da Nuri Şahin’in kendi hakkında kullandığı övgü dolu sözlerle ilgili konuşan Doğukan Sinik, “Eto'o'nun oynadığım dönemde bana çok etkisi oldu. Nuri Şahin de hem saha içinde hem saha dışında bana çok destek oldu ve hakkımda iyi ifadeler kullandı. İki dünya yıldızından iyi sözler duymak çok mutlu etti” diye belirtti.

GENÇLERE DESTEK ÇAĞRISI

Zaman zaman çok büyük tepkilerle karşı karşıya kaldığını belirten Doğukan Sinik, Antalya halkının özellikle alt yapıdan çıkan genç futbolculara destek olmasını istedi. Antalyaspor’un alt yapısına güvendiğini ifade eden 24 yaşındaki futbolcu, “Onların armaya olan sevgisini zedelemeden yorum yapılırsa daha iyi olur. Antalya halkından benim isteğim biraz daha toleranslı olmaları. Transfer olan futbolcu ile alt yapıdan çıkan futbolcunun psikolojisi aynı olmuyor. Lütfen herkes dikkatli yorum yapsın” diye belirtti.