DOĞUKAN SİNİK SEZONU

2.5 aylık hasret bitiyor ve takımlarımız sahaya çıkıyor.

Süper Lig’e verilen yaklaşık 2.5 aylık aranın ardından İstanbulspor – Trabzonspor mücadelesiyle 2022-2023 sezonu açıldı. Temsilcilerimiz Antalyaspor ile Alanyaspor da perdeyi yarın açacak. Alanyaspor cephesini yazarımız Burak Öztunç dün kaleme aldı, bugün de sıra Antalyaspor’da…

Geçen sezonun ikinci yarısının tartışmasız en flaş takımı olan Antalyaspor, 16 maçlık yenilmezlik apoletiyle Galatasaray karşısına çıkıyor.

Ortaya koyulan bu başarıyla birlikte kentte ve camiada heyecan bir kat daha artmış durumda. Basın Sözcüsü Adnan Başkan’ın da dediği gibi, geçen sezonun ikinci yarısında ortaya koyulan puan, iki devreye yayılması halinde Şampiyonlar Ligi bileti bile alınabilir. Ancak ayakların da yer basması lazım. Daha lig başlamadan takım üzerinde oluşturulmaya çalışılan ‘şampiyonluk’ baskısından derhal uzaklaşmak gerekiyor.

Geçen sezonu 7’nci sırada tamamlayan bir takımın doğal hedefi ilk 5 olmalıdır, ancak 7-8’inci sıralar da Antalyaspor için kötü bir hedef olmaz.

Bu noktada Antalyaspor’un kadrosunu büyük ölçüde korumuş olması, geçen sezondan kalan çizgiyi sürdürmesi açısından büyük umut beslenmesine neden oldu. Daha lig başlamadan bunu başarabilen yönetim kurulunu tebrik ederim. Tabii ki bunu başarırken, geçen sezonki maaş bütçesinin de üzerine çıkıldığına dikkat çekmek lazım.

Olası bir maddi sorunun aşılması için sezon öncesi önemli adımlar attı.

İlk hamle Doğukan Sinik ile geldi. 2011 yılında alt yapıya giren Doğukan sayesinde kasaya giren 4 milyon euro, Antalyaspor’un nefes alması adına önemli bir gelir kalemi oldu. Hatta öyle ki bu sezona Antalyaspor adına “Doğukan Sinik” sezonu desek de abartmış olmayız.

Bunun yanında stadyum isim sponsorluğundan 5 yılda gelecek 5.5 milyon euro da bir yaraya merhem olacaktır. Örnek verilmek gerekirse, bu sezon için kasaya girecek 1.1 milyon euroyla Luiz Adrino’nun maaşı ödenebiliyor…

Yönetim kurulunun gelir elde etmek adına ciddi çalışmaları söz konusu. İlerleyen süreçte bu tip anlaşmaların artması halinde şampiyonluk elbette ki Antalyaspor için bir hayal olmaz. Ancak şimdi daha sakin kalıp, adım adım düşünülmesi Antalyaspor için en doğru düşünce yapısı olacaktır. Bu anlamda ilk hedef Galatasaray ve şimdiki tek hedef 3 puan, ötesi yok…