DOĞUKAN SİNİK ANTALYASPOR'A MİLLİ GURUR YAŞATTI

Antalyaspor'un 23 yaşındaki genç oyuncusu Doğukan Sinik, kariyerinde ilk kez A Milli takım formasını giyerek hem kendisine hem de takımına milli gurur yaşattı.

Süper Lig'de son 8 maçını kaybetmeyen Fraport TAV Antalyaspor'un sergilediği oyunda büyük payı bulunan orta saha oyuncusu Doğukan Sinik, A Milli takımın Konya'da İtalya ile oynadığı hazırlık maçında ilk kez milli formayı giymenin heyecanını yaşadı. Genç oyuncu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz tarafından aday kadroya davet edilirken, Portekiz ile oynanan 2022 Dünya Kupası elemeleri yarı final maçında kadroya dahil edilmemişti. Alman teknik direktör Kuntz tarafından Konya'da İtalya ile oynanan ve 3-2 kaybedilen hazırlık maçı kadrosuna dahil edilen başarılı orta saha oyuncusu, 78'inci dakikada Enes Ünal'ın yerine oyuna girdi. Sinik 12 dakika sahada kalırken 4 kez topla buluştu.

LİGDE 3 GOL VE 4 ASİSTLİK PERFORMANS

Doğukan Sinik, bu sezon Antalyasporla ligde 25 maçta 3 gol ve 4 asistlik performans ortaya koyarken, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 ve TFF Süper Kupa Finali'nde de forma şansı buldu. Başarılı orta saha oyuncusu milli takımın çeşitli yaş gruplarında defalarca forma giyerken 3 Türkiye U16, 5 Türkiye U18, 9 Türkiye U19 ve 8 kez de Türkiye U21 yaş altı milli takımlarının formalarını terletti.

Doğukan Sinik, Fraport TAV Antalyaspor'un ligin 31'inci haftasında deplasmanda Altay ile oynayacağı maçta sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

DHA