DOĞU PERİNÇEK'TEN MUHALEFETE 'BIDEN TAYFASI' ÇIKIŞI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Lider TV’de ‘Gündem Özel’ programında önemli açıklamalarda bulundu. Perinçek, CHP ve İYİ Parti’yi ‘Biden Tayfası’ olarak nitelendirerek; “Cumhur ittifakında değiliz. Türkiye tarafındayız. AK Parti ve MHP ile Türkiye cephesinde buluşuyoruz. Diğerleriyle Biden projelerinde buluşmamız mümkün değil. Hiçbir zaman PKK ve FETÖ’nün yanında olmayacağız” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Üretim Devrim Kurultayları'nı için bugün turizmin başkenti Antalya’ya geldi. Perinçek, Döşemealtı Bademağacı Mahallesi'ndeki kurultayda üreticilerle bir araya geldikten sonra Lider TV’de Gündem Özel programına konuk oldu. Cansu Oktay’ın sorularını yanıtlayan Perinçek, kurultayla ilgili Üretim Devrim Kurultayları’nın 100’e yaklaştığını söyledi. Antalya’nın üretimde lokomotif pilot iller arasında olduğunu söyleyen Perinçek, “Her şey var burada. Antalya’mız çok önemli ve çok önem veriyoruz. Antalya Vatan büyük bir atak içinde. Toroslardan kopmuş Yörük insanı var” dedi.

“ABD, TEK DİŞİ KALMIŞ CANAR OLDU”

Yükselen döviz kuruyla ilgili net bir şekilde konuşan Perinçek, “Kimse merak etmesin ülkemizin ekonomisi batmaz. Tüm dünyada bir enerji bunalımı ve fiyatlarda yükseliş var, bu bize de yansıyor.  Döviz ve dış ticaret açığımız var. Üretim güçlendiğinde dış ticaret dengesi olacağından Dolar da istikrar bulur. Türkiye’nin 40 yıldır uyguladığı sistemden vazgeçip, üreticiyi baş tacı edip, üretimi ve ihracatı artıracağız. 4-5 yıl içinde bu seviyeye geliriz. Dolar saltanatı çöküyor. ABD, tek dişi kalmış canavar oldu. Üretimdeki payı düştü. Doları yükselten ekonomi ve silahlı gücü baş aşağı gittiği için dolar saltanatı düşüyor ama sona gelindi. Türkiye’de dolar saltanatına son vermemiz lazım. Kısa vadede bu dönemi atlatmaya çalışacağız. Bu zorlukları paylaşarak aşacağız. Milletimizin sırtına yıkmayıp yükü paylaşacağız. Yatırıma yönelmeli, tarıma desteği artırmalıyız” diye konuştu.

“KİM ABD’YE BAŞ GÖSTERİRSE O İKTİDAR DEMEK “

Erken seçimle ilgili konuşan Perinçek, Türkiye’de erken seçim olamayacağını ve Millet İttifakı’nın erken seçim kaosu yaratmaya çalıştığını ve muhalefetin asla iktidara gelemeyeceğini söyledi. Perinçek, “Biden tayfası yani CHP ve İYİ Parti’ye Biden ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkacaksınız’ dedi. Bunlar erken seçim psikolojisi yaratmaya çalışıyorlar. ABD’nin ülke içini kışkırtma çalışmaları devam ederse ne olur bilmem. 2023’e kadar böyle gideceğini ve 2023te seçim olacağını tahmin ediyorum. Amerikancılar kazanamaz. Kim ABD’ye baş gösterirse o iktidar demek. ABD’nin de Türk ordusunu yenme şansı yok. Önümüzde ABD’ci iktidar görmüyorum. AB’cilerin de ABD’ye güvenerek çok çırpınmamalarını söylüyorum”dedi

“MUHALEFET İKTİDARA GELEMEZ”

HDP, PKK’yla birlikte olanlar, kesinlikle Türkiye’de iktidar olamaz. Türkiye’nin bunu kaldırmasına ortam yok. Muhalefetin ben iktidara geleceğini sanmıyorum. CHP, İYİ Parti, Abdullah Gül. Babacan, Davutoğlu, Saadet Partisi’in iktidar olma şansı yok. Türkiye’yi karıştıracak kaos oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin de radikal kararlarla uygulamalara geçmesi gerek. Erdoğan’ın Ekonomik kurtuluş savaşından bahsetmesi ve Bahçeli’nin ifadeleri de iktidarda yeni yöneliş hesaplarının yapıldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ PARÇALANMAYA MAHKUM”

Millet İttifakı’nın tek amacının PKK ve FETÖ’cüleri kurtarmak olduğunu söyleyen Perinçek, “Millet İttifakı’nın mağdur dedikleri, PKK’lılar ve FETÖ’cüler. Bunların programı PKK ve FETÖ’yü kurtarma operasyonu. Bu ittifakın içinde İYİ Parti var. İYİ parti parçalanmaya mahkım. Vatansever bir tabanı var. PKK’yla yan yana olmayı kabul ettiremezseniz. Urfa’da 2 İYİ Parti’li ilçe yönetimi Vatan Partisi’ne geçti. İYİ Parti bir operasyon partisi ve kalıcı bir parti değil. İYİ Parti kökten kopmuş. Şimdi köksüz” dedi. 

PERİNÇEK, “DÜŞMANIN KORKULU RÜYASI OLDUK” DEDİ VE ‘NATO’ SİNYALİNİ VERDİ

Türkiye’nin savunma sanayide çok doğru bir yol izlediğini, İHA ve SİHA’lar ile gurur duyduğunu söyleyen Perinçek, “Türkiye için gurur ve iftihar. NATO’ya ve dışa bağımlıydık, Kendi milli savunmamıza yöneldik. Dünya çapında tanındık. Düşmanın korkulu rüyası olduk. Türkiye çok doğru bir yol izledi savunma sanayide. Dışişleri bakanımız ve cumhurbaşkanımızın dediği gibi Rusya ve Çin’in bizimle hazır olduklarını söylüyorlar. Türkiye düşmana caydırıcı bir güç. NATO’dan çıksak çok iyi olur. Kağıt üzerinde olan bir üyelik. NATO, PKK’ya silah veriyor. NATO’yu defterden silmemiz lazım. Kafamızdan silmemiz gerek. Kumara bağımlılık gibi. NATO Türk için bir uyuşturucu NATO’dan kurtulmak uyuşturucudan kurtulmak olacak” şeklinde konuştu.

“SURİYE ANAHTAR BİR ÜLKE”

Suriye’nin Türkiye açısından önemine değinen Perinçek, “Suriye ile PKK’yı bitirebiliriz. Suriye bizim kıyıdaşımız. Suriye bir anahtar ülke. Türkiye’nin Suriye politikası Rusya’yı Çin’i ikna etmek bakımından önemli. Herkes bizi Suriye’de görüyor. O bakımdan dostluk önemli. Suriye’yle bir sorunumuz yok. Beraber birlik olduğumuzda oradaki PKK temizlenecek ve ülkelerine dönecek. Bazı problemler de yaratacak. Ülkemiz açısından büyük bir işgücü. Hem Doğu Akdeniz’de birlikte olmak hem PKK’yı temizlemek, hem de Suriye’den dünyaya açılmak için Suriye önemli” dedi.

“TEK PROGRAMLARI AK PARTİ DÜŞMANLIĞI”

Bazı siyasilerdeki AK Parti düşmanlığına tepki gösteren Perinçek, “AK Parti FETÖ’nün, PKK’nın üzerine yürüyünce seviniyoruz. 15 Temmuz gecesi bizim kellemiz gündemdeydi. Sayın Erdoğan da herkes gibi başlarını ortaya koydu. Türkiye’nin hayatıyla ilgili bir konuya tabiki sevineceğiz. Bazılarında AK Parti takıntısı var. Kafalarını AK Parti’ye takmışlar. AK Parti düşmanlığı bizi doğrudan ABD’nin planlarında piyon haline getiriyor. ABD’nin planlarında piyon olmasınlar. AK Parti’nin yaptıklarına sevinelim. AK Parti’nin PKK’nın ve FETÖ’nün üzerine yürümesi, ABD’ye başkaldırması çok iyi. Muhalefet de bir şey yapsın gidelim alınlarından öpelim. AK Parti düşmanlığı bizi kötü yerlere savurur” diye konuştu.