DOĞU GARAJI, AÇILAMADAN YANDI!

Ben yazmaktan bıktım, onlar ‘Sona geldi’ diye açıklama yapmaktan bıkmadı. Tam bir yılan hikayesi ama yılan bile şaşırırdı bu işe. Hakikaten öyle. Herkesin aklı karıştı.

Nereden mi bahsediyorum? Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Güneş Doğudan Yükseliyor’ adını verdiği Doğu Garajı Nekropol Alanı, yeni adıyla Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nden.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in göreve gelmesiyle birlikte 3 ay içinde hizmete açacağını söylediği meşhur Doğu Garajı’ndan. 2019’dan buyana benim sayabildiğim kadarıyla 14 kez açılama yapılmış ‘Sona gelindi’ diye.

Her seferinde “Bitti, sona gelindi” gibisinden. Yani her seferinde yeni bir söz verilip duruyor Antalyalılara. Her şeyin tadını kaçırdıkları gibi buranında cazibesini kaçıracaklar.

Bir türlü bitmiş veya açılışa hazırlanması için birkaç dokunuş gereken proje, neredeyse 3 yıldır açılamadı! Ya da açmak istemiyorlar veya 2024’te kendi eserleri gibi lanse edecekler.

Bu konuda artık kimseye güvenim kalmadı. Başkan Muhittin Böcek başta olmak üzere Büyükşehir’in tüm üst düzey ekibi maalesef her konuda sınıfta kalıyor.

Leyleğin ömrü laklak ile geçerken bunların ömrü de ‘Bitti bitiyor’ veya ‘Sona gelindi’ açıklamaları ile geçiyor. Bırakın geliyor gelmekte olanı, gitti gidiyor gitmekte olan misali.

Niye böyle sitemkarım onu da hemen yazımın ana başlığını merak edenler için hemen anlatayım da kafalar iyice karışmasın.

Beyler, bayanlar, ilgililer, ilgi duyanlar, ey Antalyalılar! 3 yıldır açılışa dönen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi dün tepeden yanmaya başladı. Çatısı alevlere teslim oldu!

Allah’tan tam zamanında müdahale edildi de canım bina tamamen yanıp kül olmaktan kurtuldu. Daha açılmadan büyük bir tehlike atlatan merkezdeki kara dumanlar yüreğimizi karartı.

Bunlar böyle laklak ile vakit geçirdikçe buranın başına başka musibetlerin gelmeyeceğini kimse garanti edemez. Bugün çatısı izolasyon çalışması nedeniyle yanar, öbür gün temeli sarsılır.

Anlayacağınız Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi daha açılmadan ‘Güneş Doğudan Yükseliyor’ sözü yok olmadan açılsa da herkes bir rahatlasa iyi olmaz mı?

YİNE LAY LAY LOM

Antalya’da onlarca sorun ve çözüm bekleyen onlarca konu varken CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçmiş dönemdeki Mustafa Akaydın’ı aratmamaya başladı.

Kulakları çınlasın, Akaydın da büyük iddialar ile yönetime gelmiş ancak lay lay lom belediyeciliği yapmaktan öte gitmemişti. Her şey dururken o eğlenceyi seçmişti. Sorunlardı hep halının altına süpürmüştü.

Tıpkısının aynısını şimdi de Böcek yapıyor. Antalya’nın kangrene dönüşen trafik çilesi varken kendisi 14-30 yaş arasındaki gönüllü gençlerden oluşan ‘Halk Dansları Gösteri Ekibi’ kuruyor. Hayda halay başına!

Hem de alanında uzman hocalarla çalışma yapacak olan folklor ekibi çeşitli etkinliklerde gösteri yapacakmış. Vur patlasın çal oynasın. Haklı aslında. Trafik tıkanınca halay çekecek katar vaktimiz oluyor!

Bu yapılır da yılbaşı için festival unutulur mu? Olmaz canım. Başkan Böcek her şeyi unutur bunu unutmaz. 2 Ocak’a kadar devam edecek olan festival Cam Piramit’te bugün başlayacak. Antalya’da yaşayan yerleşik yabancı dernekler ve kadın kooperatifleri Noel alışverişi için stant açacak.

Hem Antalyalılar hem de yabancılar dört gözle bunu bekliyordu! Arkadaş bu tür işlerde maharetli olduğunuzu anladı amma azıcıkta şu önemli meselelere bir el atsanız. Trafik sorunu başta olmak üzere sizin çözmenizi bekleyen diğer sorunlara bir eğilseniz olmaz mı?

Sonra hep birlikte halayda çeker göbekte atarız. Yoksa çıldırıp göbek atacağız haberiniz ola.

HAKLI BİR TEPKİ

MasterChef yarışması Antalya'ya gelmişti. Gelişi kadar gidişi ve yayınlandıktan sonra büyük tepki çekti. Kimse yapılan yemekleri beğenmedi, kimse katılan jüri üyelerini onaylamadı.

Bu konuda serzenişte bulunanların sosyal medya hesaplarını tek tek inceledim. Hepsi öyle seviyeli eleştiriler yapmışlar ki katılmamak mümkün değil.

Daha önceki yayınlardan alışık olduğumuz tadım masasında kentin en tanınmış bir kaç isminin yanı sıra ustalığı ile ön plana çıkmış şefler, lezzet ustaları, sektör temsilcilerini görememek herkesi şaşırttı.

Yerel ürünlerin sergilendiği masa önü düzende baklava dışında hiçbir pişmiş ürünün olmaması dikkat çekti. Antalyalı değilim ama 30 yıldır bu kentte yaşıyorum, yazıyorum haber yapıyorum ama şilofta tatlısını, frigya biber dolmasını ilk kez duydum. Daha neler neler.

Jüri meselesi ise ayrı bir konu. Memlekette sanki bu işten anlayan hiç insan yokmuş gibi. Sadece Mehmet Akdağ vardı benim tanıdığım. Gözlerim hakikaten başka ustaları aradı. Vahap Usta’nın baş köşede olmasını hiç anlayamadım!

Bakın arkadaşlar. Vahap Usta’ya gelinceye kadar bu memlekette öyle gurmeler var ki size mutfakta bile taş çıkartırlar. Örneğin Erdaly Atılgan, mesela Parlak veya Gastronomi Derneği’nden bir temsilci niye yoktu?

Hadi bunun cevabını verin diyeceğim ama iş işten geçti. Bari bundan sonra olası bir buna benzer organizasyonda piar için bu memleketi rezil etmeyin oldu mu?