DOĞRU YOL KÖTÜ SONUÇ

Nuri Şahin ile benimsenen yeni sistemi Antalyaspor'un tam anlamıyla kavrayabildiğini yavaş yavaş görüyoruz. Sivasspor maçında kendisini gösteren, Başakşehir mücadelesinde sendeleyen yeni anlayışın, Giresunspor ve Altay karşısında galibiyeti getirirken, Hatayspor karşısında da tam anlamıyla kavrandığını görüyoruz.

Sonuçtan bağımsız olarak, oyun başladığı anda, 'sahaya çıkan iki takımdan birisi puan durumunun ikinci sırasında' dense, hiç şüphesiz 'o takım Antalyaspor mu?' karşılığı verilirdi. Deplasman takımı olmasına rağmen...

Topu daha çok rakibine vermesine karşın Hatayspor yarı sahasında baskıyla başlayan Kırmızı-Beyazlıların ilk 25 dakikada maçı koparması işten bile değildi. Mukairu, Amilton ve Bünyamin Balcı ile ilk 15 dakika içerisinde 3 tane net pozisyona giren Akrep'te son vuruşlarda biraz daha beceri olsa çok daha rahat bir maç izleyebilirdik. Özellikle Paul Mukairu'da ciddi bir özgüven sorunu yaşandığını ve yapılan aşırı eleştirilerin, gelişiminde olumsuz etki ettiğini görebiliyoruz. Her girdiği pozisyondan sonra dönüp yedek kulübesine bakması, pozisyona girerken, 'acaba kaçırırsam ne tepki gelir?' endişesi taşıdığını gösteriyor.

İlk yarının duraklama dakikalarında ise, 'futbolun adaleti yok' derken, Nijeryalı futbolcu sahneye çıktı. Sayısız fırsata giren, iyi futbol oynayan Antalyaspor, 45+1. dakikada transfer sezonunda kapısından dönen El Kaabi'nin golüyle geriye düştü. 2 dakika uzatılan ilk devrenin bu skorla bitmesi beklenirken, geçen haftanın yıldızı Mukairu, karalığın içinden çıkarken takımına eşitliği getiren golü kaydetti. Golde Amilton'un ısrarcılığı ve Fredy'nin güzel vuruşunun da etkisi büyüktü.

İkinci yarıya daha temkinli başlayan konuk ekip Antalyaspor oldu. Özellikle 1 ayı aşkın süredir forma giymeyen Andrea Poli'nin maç eksiğinin bulunması, Kırmızı-Beyazlıların orta saha direncini kırdı. Nuri Şahin de çok zaman kaybetmeden 61. dakikada İtalyan futbolcuyu kenara aldı.

Dakikalar 69'a geldiğinde ilk yarının tekrarı yaşandı. Gol arayan, rakip kaleyi zorlayan Antalyaspor'da Bünyamin Balcı'nın büyük hatasında Ruben Ribeiro, önemli bir soğuk kanlılık örneği göstererek, takımını 2. kez öne geçirdi. Golün ardından Nuri Şahin'in, Bünyamin Balcı'yı yanına çağırıp ona moral vermesi ise 3 puan kadar değerliydi.

İkinci yarıda düşüşe geçen Antalyaspor, gelen 2. golle birlikte yelkenleri tamamen indirdi. 85. dakikada ilginç bir VAR müdahalesiyle gelen penaltı golü ise skoru belirlemekten öteye gitmedi.

Özellikle ilk yarıdaki oyunun karşılığı kesinlikle bu değildi. Ligin ikincisi karşısında alınan bu sonuç, tabiki mutlu etmez ancak Antalyaspor'un çok doğru bir yol üzerinde ilerlediği gerçeğini de görmek gerekir.